Hoornleerlingen geven uitvoering

BARENDRECHT – De hoornleerlingen van Jozé Aaftink gaven op woensdag 8 juni een uitvoering in De Baerne.

Niet alleen Barendrechtse leerlingen waren van de partij. Er waren ook hoornisten uit Alblasserdam, Papendrecht, Ridderkerk en Rotterdam. De jongste was 9 jaar, de oudste 55. Tijdens een repetitie voorafgaand aan de uitvoering hebben zij met elkaar kennisgemaakt en een aantal samenspelstukken geoefend. Tussen repetitie en uitvoering werd de kennismaking voortgezet met zelf meegebrachte hapjes en drankjes.
Tijdens het twee uur durende concert waren veel verschillende instrumenten te horen: de ‘gewone’ hoorn, natuurtrompetten, een natuurhoorn, een ventielhoorn en ook een alpenhoorn. Het repertoire bevatte bekende stukken als Kortjakje, Te deum (Eurovisie tune) en Land of Hope and Glory, maar ook delen uit het eerste Hoornconcert van Mozart en filmmuziek uit Doctor No en Chariots of Fire. Huub Nijs zorgde voor begeleiding op piano.
Jozé spreekt van een geslaagde avond: “Iedereen was enthousiast, dus ik was ook tevreden!”
www.cultuurlocaal.nl 


100 % NL film 

BARENDRECHT - Film kijken, Nederlands leren en andere Barendrechters ontmoeten. Dat is het idee achter de 100 % NL films. Iedereen die Nederlands aan het leren is, is van harte welkom. Kom gezellig langs met een buurvrouw, een taalcoach of met de taalklas. En heeft u een buren die de Nederlandse taal leren, vertel hen over deze films en kom samen naar de film. In de pauze en na de film is er tijd om over de film te praten en Nederlands te oefenen.
De Nederlandse films zijn op verschillende plekken in Barendrecht te zien. In totaal zijn er zeven films.
De volgende film is op dinsdag 21 juni in het Kruispunt. De film begint om 9.45 uur en duurt tot 12 uur. Welke film is nog een verrassing Voor meer informatie en aanmelding:
www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten