Het echtpaar De Knecht, kleindochter Nina en de burgemeester.
Het echtpaar De Knecht, kleindochter Nina en de burgemeester. Foto:

Echtpaar De Knecht zestig jaar getrouwd

BARENDRECHT – In hun nieuwe appartement bij het station kreeg het echtpaar De Knecht – De Jong maandag bezoek van burgemeester Govert Veldhuijzen. Het echtpaar vierde die dag hun zestigste huwelijksdag. De burgemeester bracht hen de felicitaties namens het gemeentebestuur over.

Op 13 juni 1962 trouwde het echtpaar op 19-jarige leeftijd. Ze hadden elkaar op dansles leren kennen. Toen meneer De Knecht als dienstplichtig soldaat uitgezonden werd naar Nieuw-Guinea, besloten ze te gaan trouwen. Dat gebeurde in het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam.

Mevrouw De Knecht werkte in de beginjaren van het huwelijk als administratief medewerkster bij taleninstituut NTI en bij een bergingsbedrijf. Later werkte ze als alpha hulp. Meneer De Knecht werkte lang in de logistiek. Op zijn zestigste kon hij stoppen met werken. Na drie maanden trok hij de conclusie dat dit niets voor hem was. Hij werd conciërge op een internationale school in Rotterdam. Daar gaf hij ook handvaardigheid. Bij zijn vertrek werd op het terrein van de school het ‘Bram de Knechtplein’ naar hem vernoemd.

Sinds vorig jaar woont het echtpaar in Barendrecht, waar hun twee kinderen al langer wonen. Ze hebben ook drie kleinkinderen.