De burgemeester en het echtpaar Molenaar.
De burgemeester en het echtpaar Molenaar. Foto:

Felicitaties voor echtpaar Molenaar–van der Hidde

BARENDRECHT – Het echtpaar Molenaar – van der Hidde kreeg maandag 13 juni, op hun 65e trouwdag, bezoek van burgemeester Govert Veldhuijzen. Hij bracht hen de felicitaties van het gemeentebestuur over.

Het echtpaar trouwde op 13 juni 1957 in het stadhuis van Rotterdam aan de Coolsingel. Meneer Molenaar werkte jarenlang bij Zwaal, de nu verdwenen meubelzaak een het eind van de Barendrechtseweg. 

Het was de tijd dat Rotterdammers bij Zwaal flessen en emmers Barendrechts leidingwater kwamen tappen, omdat het Rotterdamse water niet te drinken was. “Ze stonden ervoor in de rij”, herinnert hij zich.

 In het begin van zijn loopbaan ging de heer Molenaar wekelijks bij de klanten langs om het geld te innen van spullen die op afbetaling waren gekocht. Het was toen nog heel normaal om het op die manier te doen. 

Het echtpaar woonde lang in een woning in de wijk Paddewei. Sinds enkele jaren wonen ze in een appartement in de wijk Buitenoord. En dat naar tevredenheid. “Het is hier echt gezellig”, zegt mevrouw Molenaar. 

Het echtpaar kreeg vier kinderen, acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.