Verkeersplein open op Dag van de Bouw

REGIO – Zaterdag 18 juni is de Dag van de Bouw. Dit jaar wordt het bouwterrein van de reconstructie van de IJsselmondse Knoop opengesteld tussen 10 en 14 uur.
De bouwplaats is het best te bereiken met de fiets.
www.nieuwreijerwaard.eu


INGEZONDEN

Parkeren Havenkwartier

"Het is fijn wonen in het Havenkwartier in Carnisselande.
Helaas is het ook zo dat het parkeren voor bewoners van het Havenkwartier veelal problematisch is. Slechts enkele straten in deze woonwijk zijn niet voorzien van een eigen oprit en/of garage. Zo ook onze woning.

Gelukkig heeft men tijdens de bouw bij onze woningen voor parkeerruimte gezorgd voor de bewoners. 17 plaatsen voor 10 woningen. Dat lijkt voldoende, maar het tegendeel blijkt iedere keer.
Dit is een geliefd gebied ( Gaatkensplas ) voor vissers, winkelend publiek, uitgaanspubliek, wandelaars, joggers en hondenbezitters. Die komen in grote aantallen hier naartoe en parkeren hun auto's steevast voor onze deuren. Er iets van zeggen heeft weinig nut, want de parkeerplaatsen zijn openbaar. En mocht je het onverhoopt toch doen, krijg je een grote bek terug. Bewoners moeten dan zoeken naar plekken elders in de wijk, wat dan daar weer voor overlast zorgt.
Met name de bewoners aan de Van Ommerenhaven en Vederhaven zijn het goed zat. Terecht mij gevraagd.

Wat zou het fijn zijn als de gemeente met deze mensen meedenkt. De EVB doet dat gelukkig, maar zij zijn een uitzondering. Onlangs zijn er vragen gesteld aan het college door deze partij. Hulde.

En het is helemaal niet zo moeilijk.
- Laat de bewoners deze parkeerplaatsen pachten, huren of kopen.
- Maak er parkeren voor vergunninghouders van. (levert de gemeente nog geld op ook)
- Stel een parkeerverbod in voor niet-bewoners."

Ron Blokland,
Barendrecht