Woningen gereed voor vluchtelingen Oekraïne

BARENDRECHT – In de Zeeheldenbuurt zijn de eerste woningen opgeleverd die betrokken kunnen worden door vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente verwacht dat voor het eind van de maand alle twintig woningen hiervoor worden gereed komen.

Het gaat om leegstaande woningen in de Trompstraat, de De Ruyterstraat en de Piet Heinstraat. Na januari 2023 worden ze gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

De woningen in de Zeeheldenbuurt worden gebruikt om vluchtelingen een plaats te bieden die de afgelopen maanden in Barendrecht zijn opgevangen in gastgezinnen. Het gaat met name om vrouwen, kinderen en ouderen.

In de Bethelkerk is een ontmoetingsruimte ingericht voor Oekraïners, hun gastgezinnen en andere belangstellenden. De gemeente zorgt voor een coördinator die Oekraïens spreekt en als tolk kan dienen. De ontmoetingsruimte is open op dinsdag van 9 tot 17 uur en op donderdag van 9 tot 12 uur.


Barendrecht scoort hoog bij Fietsstadverkiezing

BARENDRECHT - Vorig jaar oktober konden bewoners van Barendrecht hun stem uitbrengen over het fietsbeleid in de gemeente.
Begin juni 2022 werd de uitslag bekend gemaakt. Schiermonnikoog werd Fietsgemeente 2022. Barendrecht eindigde op de negende plaats. Hiermee werd één van de beoogde doelen van de gemeente behaald, namelijk om in de Top 10 van meest fietsvriendelijke gemeenten te komen.
"Inwoners van Barendrecht die de enquête hebben ingevuld, zijn heel tevreden over het netwerk van fietspaden in de gemeente”, zegt Frans Pijnenburg. Hij is secretaris van de Fietsersbond, afdeling Barendrecht. "Ook is men content over de bestaande rotondes met voorrang voor fietsers. De Fietsersbond Barendrecht is heel blij met dit mooie resultaat. Hopelijk is dit voor de gemeente een stimulans om zich te blijven inzetten voor de fietsvriendelijkheid van Barendrecht.”