Tijdelijk kunstwek op Saenredam-eiland

BARENDRECHT - Op zaterdag 25 juni om 15 uur vindt het feestelijk event plaats bij het wilgeneiland aan het Saenredampad. Er wordt een kunstwerk gepresenteerd, dat tot oktober blijf staan.

 De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een blazersensemble van Harmonie Vereniging Barendrecht.

Het Saenredam-project, een Land-Art-Project van de kunstenaar Lucien den Arend, is elke 5 jaar het middelpunt van een evenement. Het wilgeneiland, gelegen in de wijk Molenvliet is een hommage aan de kunstenaar Pieter Jansz. Saenredam. Hij was een kunstschilder die bestaande kerkinterieurs tot onderwerp nam en waarbij hij het lijnenspel meesterlijk toepaste.
De Barendrechtse Stichting Pieter Jansz. Saenredam voert het beheer over het project en organiseert elke vijf jaar een evenement. In 2020 zou weer dit weer plaatsvinden maar door Corona is dit uitgesteld naar 2022.
Deze keer is de kunstenaar Wim Schermer benaderd. In opdracht van de stichting heeft hij een bijzonder kunstobject: ‘ik droom hemel kust aarde' ontworpen.

Aan het event op het eiland is een tentoonstelling gekoppeld met kunst, gemaakt door leerlingen van middelbare scholen. Deze is tot en met 30 juni te zien in het gemeentehuis.
Lees meer op pagina 19.


Betaalbare woningen

BARENDRECHT - Het college wil snel betaalbare woningen voor Barendrechters bouwen. In de wijk Lagewei moeten 90 woningen komen. Waarvan 31 sociale huur, 26 betaalbare huurwoningen, 15 betaalbare koopwoningen, 7 middeldure koopwoningen en nog wat vrije sector. Het gaat om woningbouw in het gebied dat wordt omsloten door de Middeldijk, 3e Barendrechtseweg, Zichtwei en Sikkelwei. Naar verwachting start de realisatie van de laatste 90 woningen in Lagewei in het 2e kwartaal van 2023. De gemeenteraad besluit hierover op 5 juli.