Gratis bestaat dat?

"In de lokale media is te lezen dat Barendrechtse huishouders over heel 2022 niet te hoeven betalen voor het aanleveren van PMD+restafval via de ondergrondse containers of minicontainers. Het college stelt de raad voor dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022 te schrappen. Er komt begin 2023 geen afrekening hiervoor op de aanslag gemeentebelastingen. Het vaste tarief voor de afvalstoffenheffing blijft gelijk.

Wat ik me dan afvraag, is wat met de laatste opmerking bedoeld wordt. Zoals bekend is het vaste tarief voor afvalstoffenheffing verlaagd, zodat men met het inleveren van ca 100 zakken weer op het oude tarief uitkomt. 

Gaan we weer terug naar het oude tarief zodat de inwoners die goed gescheiden hebben en hun aantal zakken hebben geminimaliseerd weer meer moeten gaan betalen of wordt hier het huidige vaste tarief bedoeld, waardoor het college de inwoners eigenlijk een cadeautje geeft van ca 75 euro per huishouden?"

Maya Gonlag,
Barendrecht


Middeldijkerplein

"Verleden jaar vroeg ik me af waarom alle bomen op het Middeldijkerplein werden gekapt, via een ingezonden brief in De Schakel.
Al snel kreeg ik antwoord. Een medewerker van de groenvoorziening van Barendrecht belde mij, en legde de nieuwe plannen voor het plein uit. Minder steen, meer groen.
Ik heb alle werkzaamheden zien gebeuren, en nu is het allemaal af. En ik vind het inderdaad een prachtige verbetering. Een keur van bloeiende planten. Nieuwe bomen, mooi aangelegde plantenborders. Het plein is er echt op vooruit gegaan!"

Cor de Jong,
Barendrecht


Lenteconcert

"Vorige week dinsdag zijn wij naar Barendrecht gegaan om het lenteconcert bij te wonen van het Baerne-koor. o.l.v. Hans Cok. Het was in een woord geweldig!

De koorzang werd afgewisseld door de instrumentalisten Monique Kruidenberg (klarinet) en Hanneke Meijer (dwarsfluit) alsmede de sopraan Mariët Kaasschieter. Er werden werken gebracht van Mozart en Händel tot Morricone en Berlin.
Het is zeer zeker de moeite waard een volgende keer een concert bij te wonen."

Fam. J. den Hoed,
Heerjansdam.


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl

De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Kennismakingsgesprek
met Demi Kroonen

BARENDRECHT - Op 16 juni heeft de PvdA een kennismakingsgesprek gehad met kinderburgemeester Demi Kroonen. Het gesprek werd gevoerd door fractievoorzitter Tina Jakoeb.
Demi Kroonen is tot na de zomer kinderburgemeester. Er wordt gezocht naar een opvolger.