Eerste lustrum Open Tuinen in Barendrecht

BARENDRECHT - Op zaterdag 25 juni van 10 tot 17 uur wordt het eerste lustrum van de open tuinen in Barendrecht gevierd. Helaas heeft de afgelopen twee jaar geen open tuinen dag georganiseerd kunnen worden door Corona. Daarom zijn er dit jaar weer extra leuke tuinen te bezoeken.

Dorpsstraat 217:
Onderaan de dijk ligt een tuin die het bezoeken meer dan waard is. Vele verborgen hoekjes, groene daken, veel hosta’s en varens. Tijdens de open dag worden planten ten bate van KIKA verkocht.

Preludehof 12:
Deze tuin ligt direct achter de tuin Dorpsstraat 217 (ingang achterom geldt voor beide tuinen). Een leuk en gezellige tuin op eigen wijze aangelegd, naar eigen zeggen in 'Japanse stijl'.

Dorpsstraat 186:
Lommerijk, een enorme variëteit aan planten en heerlijk rustig gelegen. In de tuin tref je ook veel bloemen aan, zodat het een fleurig geheel vormt.

Kerktuin Dorpskerk (t.o. Doormanplein):
Een tuin die je op die plek niet zou verwachten. Een statige plek waar zelfs bijenkasten staan. Mogelijkheid tot het aankopen van stekken.

Talmaweg 133:
Geheel in eigen stijl opgebouwd en ontworpen met een ruilkasje voor stekken en andere planten in de voortuin.

Talmaweg 74:
Een tuin met een zeer bijzondere (met uitsterven bedreigde boomsoort) de Coastel Redwood.

Talmaweg 80:
Een leuke smalle (slechts 5 meter brede) tuin. Een paadje kronkelt door de tuin, waar je zelfs een klein vijvertje in aantreft.

Concertweg 5:
Gelegen aan een van de vele singels in Barendrecht, waarbij geprobeerd is enerzijds de rust te vinden en toch contact te houden met de buitenwereldn.

Genoemde tuinen liggen allemaal binnen een straal van nog geen kilometer van elkaar en zijn dus makkelijk per fiets of te voet te bereiken.

Volkstuinvereniging ATV Barendrecht, Stationsweg 134:
De Volkstuinvereniging wil de bewoners  graag kennis laten maken met de mogelijkheden van een Volkstuin.