De speld werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst van de Historische Vereniging Barendrecht.
De speld werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst van de Historische Vereniging Barendrecht. Foto:

Waardering voor Marijke de Bruijn

BARENDRECHT - Marijke de Bruijn-Veenman ontving dinsdag 21 juni de gemeentelijke waarderingsspeld uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen.
Deze onderscheiding is haar toegekend vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet bij de Historische Vereniging Barendrecht. Mede dankzij haar enorme toewijding is veel van de geschiedenis van Barendrecht voor inwoners toegankelijk gemaakt. De uitreiking vond plaats tijdens een werkbezoek van het college van de burgemeester aan de vereniging.
Inwoners kunnen op een makkelijke manier meer over hun verleden te weten kunnen komen. Daarin heeft mevrouw de Bruijn een grote rol gespeeld.
De heer J. Schop liet na zijn overlijden een grote verzameling foto's van de oudste kaarten van Barendrecht en van de akten uit het Heerlijkheidsarchief aan de vereniging na. Deze gegevens stonden ook op filmrollen. Deze moesten worden afgelezen en uitgeschreven. Mevrouw de Bruijn heeft cursussen gevolgd om dat schrift te kunnen ontcijferen. Voor dit archief werk wist zij ook een groep vrijwilligers te porren. Met engelengeduld heeft zij met deze groep de teksten gelezen en thuis uitgetypt. Al deze informatie staat inmiddels ook op de website
www.historischbarendrecht.nl