Kim de Groot wint op de vrijwilligersmarkt een fraaie fietstas.
Kim de Groot wint op de vrijwilligersmarkt een fraaie fietstas. Foto:

Bezoeker vrijwilligersmarkt wint fietstas

BARENDRECHT - Circa 225 Barendrechters waren in mei aanwezig op de vrijwilligersmarkt Barendrecht Doet! in het Gemeentehuis.
In een enthousiaste en informele sfeer maakten zij kennis met het diverse aanbod van 21 organisaties, variërend van Aafje, Borgstede en KBO/PCOB tot Buurtpreventie, De Kleine Duiker, de Harmonie en Stichting Present. Op de dag zelf kwamen de Fietsersbond en Poppodium De Beuk spontaan meedoen. Er was volop gelegenheid tot goede gesprekken. Mede daardoor was de bijeenkomst een groot succes: minstens een kwart van de bezoekers heeft terplekke een waardevolle tijdsbesteding gevonden. Iedereen keerde vol inspiratie en met een tas vol folders naar huis.
Een van de bezoekers was Kim de Groot. Zij kwam samen met haar moeder Maria (69), op zoek naar waardevol vrijwilligerswerk. Kim vulde op hun evaluatieformulier in dat zij in aanmerking wilden komen voor de ‘vrijwilligersprijs' en zij won! Zij was blij verrast met de praktische fietstas van Basil, ter beschikking gesteld door World of Bikes. Een perfect cadeau voor een actieve vrijwilliger.
Op 21 juni was er een afsluitende training voor de deelnemende organisaties over het boeien en binden van vrijwilligers. Het kernteam van KijkopWelzijn, KBO, PCOB en Samen Ouder Worden kijkt heel positief terug op het evenement.