James Oesi.
James Oesi. Foto:

Groot talent op contrabas in de Dorpskerk

BARENDRECHT – Barendrecht Klassiek houdt op zondag 26 juni in de Dorpskerk het laatste concert van dit seizoen. De nog jonge contrabassist James Oesi zal enkele cellosuites van Bach en een werk van Francois Rabbath, een eigentijds componist, ten gehore brengen.

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika.

De toegang is gratis, een bijdrage achteraf is meer dan welkom. Het programma begint om 12 uur en duurt ongeveer een uur.. Om 11.30 uur is er koffie. De Dorpskerk is te vinden aan de Dorpsstraat 146.

www.barendrechtklassiek.nl