Geen bijdrage per klepbeweging

BARENDRECHT- Barendrechtse huishouders hoeven over heel 2022 niet te betalen voor het aanleveren van PMD+restafval via de ondergrondse containers of minicontainers. Het college stelt de raad voor dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022 te schrappen. Er komt begin 2023 geen afrekening hiervoor op de aanslag gemeentebelastingen. Het vaste tarief voor de afvalstoffenheffing blijft gelijk.
De pasjes blijven nodig om de ondergrondse containers te openen. De ondergrondse verzamelcontainers voor papier en karton (OPK) worden opengesteld voor alle inwoners, hiervoor is ook het pasje nodig. De inzameling van GFT-afval blijft zoals die nu is.
Het college constateert dat inwoners niet voldoende zijn meegenomen in de vaststelling van het Beleidsplan Afval en Grondstoffen 2019-2023 en de invoering van het variabel tarief. Wethouder Dirk Vermaat: “We zijn groot voorstander van afvalscheiding en het verminderen van restafval. Dat is goed voor het milieu en kan de samenleving geld besparen. Maar dat willen we niet stimuleren via een variabel tarief. We willen samen met inwoners nadenken over de manier waarop we dit kunnen bereiken. Daarom gaan we nieuw afvalbeleid opstellen, waar we inwoners actief bij betrekken. ”
Dirk Vermaat komt in het najaar van 2022 met een uitgewerkt voorstel voor nieuw afvalbeleid.

Uitvoeringen

BARENDRECHT - Komende week zijn er weer een aantal leerlingenuitvoering op diverse instrumenten van de harmoniebezetting waarbij familie, vrienden en belangstellenden welkom zijn.

Op dinsdag 28 juni van 16.30 tot 17.30 uur kan het publiek kennis maken met gestemd en ongestemd slagwerk, dwarsfluit en blokfluit.
Donderdag 30 juni van 19 tot 20 uur is er een kennismaking met met klarinet en saxofoon. Vrijdagmiddag 1 juli 17 tot 18 uur met slagwerk (gestemd en ongestemd) en blokfluit.

De toegang is gratis.
harmoniebarendrecht.nl