Afbeelding
Foto:

Preview Andersom Magazine

BARENDRECHT- Begin van het jaar zijn Het Kruispunt, ’T Plein en het Jongerenwerk van KijkopWelzijn gestart met de tweede editie het Andersom Magazine. Dinsdag 5 juli is het dan zo ver en mogen de jongeren na hard werken de tweede editie feestelijk lanceren in BLOK0180. Wees welkom om te komen kijken vanaf half 8! Hieronder vind u vast een preview van één van de artikelen uit het Magazine geschreven door Demi Beijer. Illustraties zijn gemaakt door Linde Middelbeek. 

How to be a PlantParent

Je ziet ze wel eens voorbijkomen, de mensen met de échte groene vingers. Die tientallen planten hebben staan én in staat zijn om ze in leven te houden. Misschien wil jij wat groens in huis, maar gaat elk plantje wat je neemt binnen een week dood. Voor deze mensen is onze guide perfect!

Kies een makkelijke plant

Eén van deze makkelijke planten is de zamioculcas. Dit leuke vetplantje komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika. Hij heeft maar één keer per week water nodig en kan vrijwel overal neergezet worden. Zet de plant wel buiten het bereik van dieren en kleine kinderen: de plant is licht giftig! Aan de andere kant is hij aardig goed in het zuiveren van de lucht, dus een prima plant voor in een urban omgeving.

Neem een plant die weinig water nodig heeft

Zo hebben we de welbekende cactus. De cactus staat het liefst in de zon. Hier kan hij voor 2 weken tot een maand zonder water blijven staan. Het liefst wordt de cactus alleen gelaten. Dit zien we terug aan z'n stekels, die geen mogelijkheid tot knuffelen bieden. Gelukkig zorgen deze stekels er wel voor dat hij niet zo snel dieren en kinderen zal vergiftigen, ondanks dat de cactus licht giftig is.

Denk ook aan het uiterlijk

Een echte leukerd is de pannenkoekenplant. Hij is klein, heeft lieve ronde blaadjes en is niet giftig! Hij vraagt niet om veel water of zonlicht. De pannenkoekenplant was erg populair in de jaren '70 en is een sterke comeback aan het maken. Dit zal niemand die hem heeft gezien verbazen. Deze hippie kan gemakkelijk terecht in elk huishouden.

Weinig ruimte? Kies voor een hangplant

Een favorietje is dan toch wel de scindapsus. Hij heeft leuke, lichte sproetjes, waardoor iedereen naar hem staart. Van oorsprong komt hij uit het tropisch regenwoud. Hij is het dus gewend om in de schaduw te staan, in plaats van in het zonnetje gezet te worden. Ook deze plant heeft zo'n één keer per week water nodig. Let wel op, de plant is licht giftig. Wat een opties! Weet jij al welke plant je wil?

Andersom Magazine is vanaf 6 juli gratis verkrijgbaar bij onder andere Bibliotheek Carnisselande en Bibliotheek Het Kruispunt, BLOK0180, Het Kruispunt en de scholen Dalton Lyceum, Portus Groene Hart, OZHW Groencollege en Focus Beroepsacademie.