Voortschrijdend inzicht

“Suggestie voor de Gemeenteraad en het college van B en W.
Het voorstel van het college van B&W om het variabele tarief voor het aanleveren van PMD en restafval terug te draaien met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022 is, gelet op het actieplan waarmee EVB de verkiezingen heeft gewonnen, heel begrijpelijk.
Als stemmer op EVB krijg je waar voor je geld van een nieuw en daadkrachtige college van B&W! Ondertussen zijn we echter 6 maanden bezig met het nieuwe afvalsysteem en de indruk bestaat dat velen het werken met de minicontainers en de klepbewegingen nogal vinden meevallen. Daarom mijn suggestie om de daadkracht nog even te beteugelen en het jaar 2022 te zien als een proefperiode waarin we ervaring opdoen met het nieuwe systeem. Het jaar 2023 zouden we dan kunnen gebruiken om, nadat iedereen heeft kunnen zien hoe het financieel voor hem of haar uitpakt, met behulp van een degelijke enquête een wijs besluit te nemen over het al of niet doorgaan met dit systeem.
 Er bestaat zo iets als ‘voortschrijdend inzicht’, maar dat moet je wel even de tijd geven, toch?”

Nico den Braber,
Barendrecht


Armband verloren

"Op dinsdag 21 juni jl. heb ik mijn zilverkleurige edelmetalen klemarmband, merk Esprit, bijna zeker verloren bij Ikea Barendrecht.
De armband heeft een verhoging met een rijtje naar grootte aflopende steentjes. De armband is een geschenk van mijn overleden man.
Als u hem heeft gevonden, wilt u dan a.u.b. contact met mij opnemen?"

Elma Schreuders
06 33137477


Vondst in bureaula

“De EVB is verbaasd over het gevonden evaluatie rapport NV Afvalbeheer. Bij monde van de fractievoorzitter Miranda Mes verbaast de EVB zich over het feit dat met het rapport niets gedaan is.|
Goed dat de EVB zich daarover uitspreekt.
Opmerkelijk is, dat de EVB de conclusies al klaar heeft, grote woorden gebruikt , en vervolgens verder in het artikel schrijft dat ze het rapport grondig gaat bestuderen.
Ik denk dat bestuderen, dan conclusies trekken en vervolgens aanbevelingen doen voor een ander beleid ,in de ogen van de EVB, een betere volgorde zou zijn.”

Maya Gonlag,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website gratis in je postbus:

www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden