Nog meer miljoenen voor Stationstuinen

BARENDRECHT - De gemeente Barendrecht kan voor de ontwikkeling van ruim 3.000 woningen in het stationsgebied een extra rijksbijdrage van 31.823.000 euro tegemoet zien. 

Project ‘De Stationstuinen' staat op de reserveringslijst van 38 plannen waar in het najaar verdere afspraken voor worden gemaakt.
Het bedrag is bedoeld voor het realiseren van parkeerplaatsen en een aantal infrastructurele werken. Dit is nodig om de bereikbaarheid en de doorstroom van het verkeer in en rondom De Stationstuinen beter te laten verlopen.
Om aanspraak te maken op de bijdrage, wordt van de gemeente 25 procent eigen inbreng gevraagd. Deze cofinanciering is één van de afspraken die in het najaar moeten worden gemaakt.
Het college van B&W biedt de gemeenteraad hiervoor, na de zomer, een voorstel aan. De gemeenteraad neemt hierover een besluit.
Wethouder Lennart van der Linden (Financiën) is optimistisch: "We willen in De Stationstuinen veel betaalbare woningen bouwen. Deze enorme extra bijdrage van het rijk helpt ons om dat zo snel mogelijk te gaan doen!”
Het kabinet stelt de komende 10 jaar miljarden beschikbaar voor het bereikbaar maken van nieuwe grootschalige woningbouwlocaties. Voor versnellingsafspraken voor woningbouw en mobiliteit van 70 voorstellen heeft het kabinet 1,2 miljard euro gereserveerd. Van deze voorstellen zijn er 32 zo ver uitgewerkt, dat tussen Rijk en de regio's concrete afspraken zijn gemaakt. Over de andere 38 plannen, waaronder Barendrecht, is het streven in het najaar afspraken te kunnen maken.