De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. Foto:

Sponsorloop Portus Groene Hart levert cheque op voor Leprastichting

BARENDRECHT - Op donderdag 23 juni vond in de Zuidpolder een door de tweedeklassers Sem en Jeroen georganiseerde sponsorloop ten bate van de Leprastichting plaats. De jongens bedachten dit mooie project in het kader van hun maatschappelijke stage.
Op Portus Groene Hart lopen alle leerlingen in het tweede leerjaar een maatschappelijke stage. De school hecht namelijk veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. De tweedeklassers vervullen vrijwilligerswerk naar keuze, zoals het helpen bij een sportvereniging, op een basisschool of in een verzorgingstehuis.
Sem en Jeroen kwamen er samen met twee helpende klasgenoten achter dat er veel kwam kijken bij de door hen bedachte sponsorloop: van brieven versturen tot voorlichting verzorgen over het goede doel en van het uitzetten van het parcours tot het tellen van de opbrengst, waarbij zij uiteraard begeleid werden.
Het werk van de leerlingen leverde niet alleen een sportieve ochtend voor alle brugklassers en de tweedeklassers havo/vwo op, maar ook het geweldige bedrag van 4912,75 euro.
Afgelopen dinsdag heeft de Barendrechtse ambassadeur van de Leprastichting, Peter Euser, uit handen van directeur Leo van 't Spijker de cheque in ontvangst genomen. De organiserende leerlingen keken hierbij vol trots toe en ontvingen niets dan lof.