De burgemeester reikte de waarderingsspeld uit.
De burgemeester reikte de waarderingsspeld uit. Foto:

Griffier Geke Figge neemt afscheid

BARENDRECHT – Raadsgriffier Geke Figge heeft donderdag 23 juni afscheid genomen van de gemeente. Ze gaat met pensioen, na 34 jaar voor de overheid te hebben gewerkt.

Tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad kreeg Figge uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen de waarderingsspeld van de gemeente Barendrecht.

Geke Figge was in 2002 de eerste griffier van de gemeenteraad. Haar functie kwam voort uit het dualisme. Voorheen waren de wethouders lid van de gemeenteraad. Maar in 2002 kwam het college van burgemeester en wethouders los te staan van de gemeenteraad. Het was de taak van de raadsgriffier om dat in goede banen te leiden.
Burgemeester Govert Veldhuijzen is de derde burgemeester waarmee Geke Figge gewerkt heeft. Veldhuijzen heeft in andere gemeente ervaren dat de griffie een ‘lastige hindermacht’ kan zijn. “Maar dat valt in Barendrecht reuze mee. Geke heeft het hier goed voor elkaar.” De burgemeester noemde haar ‘een echte verbinder’.

Namens de gemeenteraad sprak nestor Leendert Mijnders (SGP-CU) de vertrekkende griffier toe. Hij noemde haar ‘een griffier die er wilde zijn voor de hele raad'.