Sija van Bruggen.
Sija van Bruggen. Foto:

Actieve 90-jarige

BARENDRECHT – Sija van Bruggen werd dinsdag 90 jaar. Dat werd gevierd met een surpriseparty, georganiseerd door haar kinderen en kleinkinderen.
De goedlachse jarige wandelt één dag in de week met de wandelclub een behoorlijk aantal kilometers met deze vrolijke maatjes. Dat ze niet stilzit blijkt uit het feit dat haar agenda overvol is. Een ondernemende tante die beslist niet achter de garaniums is neergestreken. Ze maakt uitstapjes met het OV samen met haar 89 jarige jeugdvriendin, zong tot van kort in het Groot Rotterdams Koor waar zij noodgedwongen mee moest stoppen gezien het opheffen van deze zangvereniging door de nare Corona jaren. Dit tot haar groot verdriet. Mevrouw is lid van een ‘computerclub’ en kent inmiddels de betekenis van de muis.
Zjj gaat wekelijks met de tram naar een knutselclub, sport elke week bij de fysio, rommelt in haar grote tuin, is lid van de bibliotheek waar ze met regelmaat te vinden is, en zorgt immer en altijd voor de inwendige mens. "Zoveel dat het lijkt op het sprookje van Hans en Grietje" zegt een van haar kinderen lachend . "We hoeven nog net niet onze vinger door de tralies te steken".
Speelt Feyenoord dan appt ze de rust- en eindstand door in de familieapp.
Mevrouw heeft twee kinderen vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen waar ze enorm van geniet en trots op is. Haar levensmoto is ‘Pluk de dag, blijf positief en straal’. Dat zij dat doet mag duidelijk zijn.