ANWB AutoMaatje: voor wie minder mobiel is

BARENDRECHT- Voor wie mobiliteit niet vanzelfsprekend is, staan de vrijwillige chauffeurs van AutoMaatje klaar. Even bellen om de rit door te geven en het vervoer naar een verjaardag of de kaartclub kan worden geregeld.

ANWB AutoMaatje is een vervoersinitiatief waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming rijden. Mobiliteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De afstand tot de bushalte of het treinstation kan te ver zijn, misschien is er niemand in de omgeving die kan rijden of voelt men zich bezwaard hulp te vragen. En mogelijk is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen, om de boodschappen te tillen of de arm te bieden tijdens het lopen. Als gevolg daarvan is meedoen aan de maatschappij lastig en ligt eenzaamheid op de loer.

Er zijn gelukkig veel mensen die belangeloos willen helpen: de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje staan klaar. Wie vervoer nodig heeft, hoeft slechts te bellen om de rit door te geven. Als dat minimaal twee dagen van tevoren gebeurt, kan er een vrijwilliger uit de buurt worden gezocht voor het vervoer naar de bestemming. Hiervoor hoeft slechts een kleine onkostenvergoeding en eventuele parkeerkosten te worden betaald.

Door vervoer hoeft men zich dus niet te laten weerhouden om naar de verjaardag van een kleinkind te gaan, mee te doen bij de kaartclub of er even uit te zijn met een ritje door de omgeving. De vrijwillige chauffeurs die rijden voor AutoMaatje zijn allen in het bezit van een verklaring omtrent gedrag en volgen trainingen om de deelnemers veilig en vriendelijk te vervoeren.

Voor informatie of het aanvragen van een rit kan men terecht bij KijkopWelzijn. Iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9 tot 12 uur zit er een team van vrijwilligers klaar om de verzoeken van inwoners van Barendrecht aan te nemen. Een rit aanmelden kan op bovengenoemde dagen telefonisch op nummer 0180 626 400 of door te mailen naar
automaatje@kijkopwelzijn.nl.

Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis, een lidmaatschap van KijkopWelzijn of de ANWB is niet nodig. AutoMaatje staat klaar voor alle minder mobiele inwoners van Barendrecht.