Turnsters presenteren zich voor de jury.
Turnsters presenteren zich voor de jury. Foto:

TIDDO turn meetmoment bij GV Barendrecht

BARENDRECHT - Zondag 19 juni was bij Gymnastiekvereniging Barendrecht de vierde en het laatste TIDDO meetmoment van dit turnseizoen. 130 jonge, talentvolle turnsters van elf verschillende verenigingen lieten hun turnkunsten zien in Barendrecht.
Verdeeld over vier ronden en uitkomend in zes verschillende niveaus lieten alle meisjes zien dat zij hard geoefend hadden op alle elementen. De jury bekeek of zij de oefeningen met wat hulp, goed zelf of al heel mooi en netjes konden uitvoeren. Alle turnsters gingen naar huis met een medaille, een diploma en een mooie ervaring. Naast de leiding vanuit alle verenigingen, de organisatie en de sponsors zorgden een enthousiaste groep vrijwilligers en juryleden ervoor dat de dag een succes was en goed verliep.
TIDDO Turnen dient als een leuke en leerzame voorbereidingsactiviteit op latere uitstroom in de wedstrijdsport. Tijdens het TIDDO Turnen krijgen relatief jonge meisjes de kans om zich op een positieve wijze te ontwikkelen, hun plezier in de sport verder te ontdekken en een goede turnbasis te creëren voor de toekomst.
Tijdens de dag wordt er opgemarcheerd, presenteren de turnsters zich aan ‘de jury', tonen zij individueel hun (methodische) doelen en is er ook een prijsuitreiking. Tijdens de prijsuitreiking krijgen alle turnsters hun diploma met daarop de resultaten.