Disneymuziek in de zaal van De Baerne.
Disneymuziek in de zaal van De Baerne. Foto:

Uitvoeringen Groot MeespeelOrkest

BARENDRECHT - Op 22 en 23 juni hebben orkesten bij CultuurLocaal een uitvoering gegeven met Disneymuziek. Onder leiding van Marieke de Vries werden vier Disney stukken uitgevoerd.

Bij CultuurLocaal worden naast de ‘gewone’ muzieklessen verschillende activiteiten georganiseerd waarbij samenspel centraal staat. Het Groot MeespeelOrkest (GMO) speelt daarin vaak een grote rol. Voor dit orkest kunnen alle leerlingen zich per project aanmelden. Met een paar repetities wordt dan een optreden voorbereid. Deze opzet is zowel voor kinderen als voor volwassenen leuk. Daarom was er vorige week een GMO Jeugd en een GMO Volwassenen.
Op woensdag 22 juni speelden ruim 20 kinderen, bijgestaan door enkele docenten, vier stukken: Can you feel the love tonight, Let it go en Beauty and the Beast in bewerkingen van dirigente Marieke de Vries en Peter Pan.

Dezelfde stukken waren een dag later te horen in een uitvoering door het GMO Volwassenen met zo'n 25 deelnemers. De repertoirekeuze bleek een schot in de roos, want de nieuwe wethouder voor cultuur Margot Stolk was aanwezig en gaf aan dat zij en haar gezin enorme fans zijn van Disney. Na de pauze was er een optreden van Con Amici.

Zoals altijd werd een hapje en drankje geserveerd door de Locom. Marianne van Heugten, al 28 jaar lid van de Locom, werd in het zonnetje gezet voor 10 jaar voorzitterschap van de Locom. Daar stopt ze nu mee, maar ze blijft nog wel lid.
www.cultuurlocaal.nl