Bedrijven kunnen meedoen Halve Marathon

REGIO - Voor de tweede editie van de Hotel Ridderkerk Halve Marathon Barendrecht worden bedrijven uit de regio dit jaar uitgedaagd om zich in te schrijven voor de Lincks Personal Recruitment Business Run.

Op zaterdag 15 oktober kunnen bedrijventeams meedoen aan de 5 kilometer dwars door de mooie natuur van de Zuidpolder. Start en finish is bij recreatieboerderij De Kleine Duiker. Deelnemende bedrijven worden voor- en na de wedstrijd ontvangen bij Blok0180 en in de aangrenzende sporthal.
Op zondag 16 oktober kunnen teams meedoen aan de 10 kilometer en de halve marathon. Zij zijn dan te gast bij korfbalvereniging KV Vitesse, met start en finish op de atletiekbaan van C.A.V. Energie. De routes lopen door het centrum van Barendrecht, de Zuidpolder, langs de Oude Maas en weer terug via de bebouwde kom.
Bedrijven mogen naast hun eigen medewerkers eventueel ook zakelijke relaties uitnodigen om een team (3 tot 5 personen) compleet te maken. Alle deelnemers ontvangen een medaille en het snelste team op iedere afstand een wisselbeker.
Een deel van het inschrijfgeld van de bedrijventeams gaat naar Spieren voor Spieren.
Meer informatie is te vinden op de website van het evenement via www.halvemarathonbarendrecht.nl/businessrun/. Er is op beide dagen ruimte voor maximaal 50 business teams (meerdere teams per bedrijf mogelijk).


Historische
Vereniging
met vakantie

BARENDRECHT - In juli en augustus is de Historische Vereniging Barendrecht op dinsdag en zaterdag gesloten. Tijdens deze maanden kunt u wel op telefonische afspraak terecht op dinsdag tussen 11 en 15 uur. Telefoon: 0180-618142 of via 0180-615728. (Joset Verboom).
Vanaf dinsdag 6 september is de HVB, na het maken van een afspraak, weer te bezoeken op de aangegeven tijd. Na de zomerstop is ook de afdeling Archieven en Genealogie weer elke 1ste zaterdag van de maand geopend van 10.00 - 13.00 uur. Zaterdag 3 september kan iedereen zonder afspraak binnenlopen met vragen over stamboomonderzoek en de geschiedenis van Barendrecht.
De Historische Vereniging Barendrecht is gevestigd aan de Dorpsstraat 150-150a, D' Ouwe School bij de watertoren.