Albert Abee is bestuurslid en chauffeur.
Albert Abee is bestuurslid en chauffeur.

Heerjansdams buurtbus 717 is jarig

Algemeen

door Arco van der Lee
HEERJANSDAM – De vrijwillige chauffeurs van buslijn 717 verzorgen deze maand precies tien jaar de verbinding van Heerjansdam met Barendrecht en Zwijndrecht.

De buurtbus werd nodig toen buslijn 17 van Arriva werd opgeheven. Als alternatief werd een belbus voorgesteld. Maar daar was niemand gelukkig mee. In plaats daarvan werd Buurtbusvereniging Lijn 717 opgericht, met 45 vrijwillige chauffeurs en een bestuur.
“De vereniging werd in april 2012 opgericht. In juli gingen we rijden”, herinnert Albert Abee zich. Hij is chauffeur en bestuurslid. Albert doet zijn verhaal tijdens een rit van Barendrecht naar Zwijndrecht en weer terug.

In de begintijd kreeg de vereniging alle medewerking van Arriva. Tegenwoordig is het QBuzz die de bussen beschikbaar stelt. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Zwijndrecht geven subsidie. Aan Barendrecht is in het verleden subsidie gevraagd, maar die aanvraag is afgewezen.
Het liefst zou Albert Abee de route verlengen naar het station van Dordrecht. Maar dan moet er een extra bus bij komen. Daar is voorlopig nog geen sprake van.

Voor corona vervoerde de bus 2400 passagiers per maand. Op dat niveau is men nog niet terug, hoewel de bus is uitgerust met verbeterde ventilatie.

Op de route van de bus ligt een aantal populaire bestemmingen. Zo stopt de bus bij de NS-stations in Barendrecht en Zwijndrecht, bij de Middenbaan, bij winkelcentrum Walburg en bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Zwijndrecht. Door stoplichtbeïnvloeding kan de bus zich goed aan de dienstregeling houden.

Inmiddels heeft Albert Abee de bus door Heerjansdam gestuurd. We gaan over de dijk richting Zwijndrecht. Behoedzaam neemt hij de verkeersdrempels die hier liggen. “Die drempels hebben ons kandidaat chauffeurs gekost. Mensen willen hier in verband met hun rug niet rijden”, vertelt hij.

Momenteel heeft lijn 717 dertig vrijwillige chauffeurs. Zeker in de zomer is dat wel krap. De meeste chauffeurs rijden twee diensten per week.
De dienst die Albert Abee vandaag rijdt duurt van 11.30 tot 15.30 uur. Hij is oud-vrachtwagenchauffeur en doet dit graag. Hij is 77 jaar. Dat betekent dat hij nog tweejaar achter het stuur van de bus mag zitten.

In oktober wordt de tiende verjaardag van de buslijn gevierd tijdens het jaarlijkse uitje voor de chauffeurs. Hoe dat gebeurt? Albert Abee wil er niets over loslaten. “Vijf jaar geleden hebben we een boottocht rond het eiland IJsselmonde gemaakt”, vertelt hij.

Intussen zijn we in Zwijndrecht aangekomen en is er nog niemand ingestapt. Op de terugweg verandert dat. Bij station Zwijndrecht stapt een echtpaar in met een hond. “Meestal gaan we met de fiets. Maar als de hond mee gaat, nemen we de bus”, vertelt de vrouw.
Onderweg stappen er nog vier mensen in, waarmee de dus aardig bezet is. Er kunnen maximaal acht mensen mee.

Aangekomen bij station Barendrecht heeft de chauffeur drie minuten pauze. Ik rij nog even mee tot aan de Middenbaan. Precies een uur nadat ik daar ben ingestapt, stap ik weer uit.
www.buurtbusheerjansdam.nl

De Heerjansdamse buurtbus bij station Barendrecht.