Lekker & Live

"De Schakel maakt mooie reclames voor evenementen, zo ook regelmatig voor het Lekker en Live evenement, dit is mooi voor de lezer om bij te blijven en goede reclame voor de organisator.
Door Corona is dit evenement 2 keer uitgesteld en voor dit jaar gaat het ook niet door in verband met geen vergunningen voor twee locaties gekregen.
Ik spreek namens aardig wat mensen die hun tickets na 3 jaar retour willen geven en hun geld terug willen, artiesten zijn veranderd, geen vertrouwen in de organisator dat ze dit evenement voor elkaar gaan krijgen zijn de meest gehoorde klachten. De grootste klacht is echter dat na vele mailingen/berichten je totaal geen respons krijgt van de organisator, op hun site kan je naar de FAQ (meest gestelde vragen), daar staat niet bij hoe je gewoon je geld terug kunt krijgen.
Ik hoop met dit stuk te bereiken dat de organisator nu wel bereid is om tot uitkeren te komen, het is echt onbeschoft."


Fer van Zanten,
Heerjansdam


Parkeerplaats

“Sinds februari 2022 heeft de gemeente Barendrecht gemeend het verkeersbord E6 voor invalide te plaatsen, zonder de bewoners te informeren.
Ik heb niets tegen het plaatsen van een invalide plaats als het noodzakelijk is, maar aan de Berlijn-akker is er in mijn ogen een bord geplaatst die totaal zinloos is voor de buurt. Gezien de nodige parkeerproblemen tijdens de schooluren zou het zinvol zijn hier weer een gewone parkeerplaats van te maken (blijft nu onbenut).
Ook zou ik voorstander van zijn voor het oprichten van een schoolstraat vanwege veiligheid en veiligheidsbeleving in deze straat en de overlast van het altijd maar dubbel parkeren, bij gebrek aan parkeerplaatsen in deze straat bij het afleveren van de kinderen.

Contact gehad met de gemeente, EVB en de politie, maar dit alles levert niets op.”

Flip Kuijer,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Portus Juliana weer
Excellente School

REGIO - Portus Juliana, gevestigd in Rotterdam-Zuid, heeft maandag 27 juni voor de vijfde keer het predicaat Excellente School in ontvangst mogen nemen uit handen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In een gebied dat op vele terreinen achterstanden kent, bewijst Juliana dat uitblinken mogelijk is. De school doet dit al jarenlang en mag zich sinds 2012 excellent noemen.
Een Excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Het concept van (t)huiswerkvrij onderwijs van Juliana leidt niet alleen tot goede eindexamenresultaten, het heeft er ook voor gezorgd dat de school wederom is uitgeroepen tot Excellente School. Een erkenning waar de school zeer trots op is.
Juliana is een kleine school in Charlois, hartje Rotterdam-Zuid, waar leerlingen een vmbo-diploma halen voor de theoretische of gemengde leerweg. De school daagt leerlingen uit om boven zichzelf uit te stijgen.