Streekmarkt op De Kleine Duiker

BARENDRECHT – Op De Kleine Duiker wordt woensdag 13 juli van 10 tot 16 uur de maandelijkse streekmarkt gehouden.
Er zijn weer allerlei producten uit de regio te koop. Er is dit keer ook gelegenheid om messen en scharen te laten slijpen. Neem dus botte scharen en messen mee. Net als contant geld, want niet bij alle kramen kan gepind worden.
De kraam van de Snuffelmarkt heeft deze keer kinderspullen bij zich.
Voor koffie of thee kan men terecht in Smaaklokaal het Duikertje.

Fietsenstalling komt er

BARENDRECHT – Het idee voor een bewaakte fietsenstalling bij de Middenbaan en bij Carnisse Veste is terug. In 2020 nam de gemeenteraad een motie aan, maar dat leidde tot niets. Miranda Mes (EVB) riep dinsdag het nieuwe college op tot actie.
Volgens wethouder Lennart van der Linden wordt de fietsenstalling bij de Middenbaan meegenomen in de centrumaanpak. Bij Carnisse Veste maakt de stalling deel uit van de herinrichting van het Havenhoofd. Het college heeft gesproken met de eigenaar van Carnisse Veste. Die wil in het winkelcentrum investeren. Wellicht dat dit te combineren valt met de aanleg van een fietsenstalling.

Duidelijkheid over politiebureau

BARENDRECHT – Burgemeester Govert Veldhuijzen verwacht binnen twee weken duidelijkheid over de vestigingsplaats van een nieuw politiebureau voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Als gekozen wordt voor Barendrecht, dan kan dat gevolgen hebben voor de twee veiligheidsposten die hier nu zijn.