100 % NL film

BARENDRECHT - Film kijken, Nederlands leren en andere Barendrechters ontmoeten. Dat is het idee achter de 100 % NL films. Iedereen die Nederlands aan het leren is, is van harte welkom. In de pauze en na de film is er tijd om over de film te praten en Nederlands te oefenen.
De Nederlandse films zijn op verschillende plekken in Barendrecht te zien. In totaal zijn er zeven films.
De volgende film is op dinsdag 19 juli in bibliotheek het Kruispunt. Inloop vanaf 13.30 uur, de film begint om 13.45 uur en duurt tot 16 uur. Welke film is nog een verrassing. Het wordt een familiefilm, kinderen zijn dus welkom.
Voor meer informatie en aanmelding: zie de website van de bibliotheek.
www.debibliotheekaanzet.nl

De Jonge in Podium Vis

BARENDRECHT - Iedere dinsdag tussen 20 en 22 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten, verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht en omgeving.
Op dinsdag 12 juli tussen 20 en 21 uur spreekt Jos Vis met Tanja de Jonge. Tanja is oud raadslid en wethouder duurzaamheid, lokale initiatieven, cultuur namens GroenLinks in Barendrecht. Jarenlang heeft zij mede het beleid bepaalt. Na de gemeenteraadsverkiezingen is zij benoemd tot wethouder in de gemeente Dordrecht. Jos heeft haar uitgenodigd om te komen praten over deze opvallende switch en terug te blikken over haar politieke leven in Barendrecht
Tussen 21 en 22 uur: Filmcursus. Kortgeleden organiseerde Theater Het Kruispunt in samenwerking met De Filmacteerschool een cursus film acteren. De cursus werd gegeven door de Barendrechtse filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der Haven. Samen met een aantal acteurs zijn Danny en Yvonne in de studio om na te praten over de cursus.
Podium Vis wordt uitgezonden door Exxact Barendrecht.