Oefenprogramma BVV

BARENDRECHT - Het eerste elftal van BVV Barendrecht begint op maandag 11 juli aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Leen van Steensel werken de rood/witten die maandagavond de eerste training van de nieuwe voetbaljaargang af op sportpark De Bongerd.

Na een kleine twee weken training volgt op zaterdag 23 juli de eerste oefenwedstrijd. Barendrecht ontvangt dan om 14.30 uur in eigen huis ASWH, dat net als de rood/witten dit seizoen uitkomt in de Derde Divisie.
Op dinsdag 26 juli volgt een uitduel bij Capelle (20 uur). Daarna oefenen de rood/witten nog tegen SC Feyenoord (30 juli, thuis), Excelsior Maassluis (2 augustus, uit), Smitshoek (6 augustus, uit) en Jodan Boys (9 augustus, thuis).
Op zaterdag 13 augustus wordt vermoedelijk de eerste voorronde van de KNVB-beker gespeeld. Een week later, op zaterdag 20 augustus, begint de competitie.

Kampioenschap dresuur

HEERJANSDAM - Op zaterdag 9 en vrijdag 10 juli, is bij de Develruiters in Heerjansdam het regiokampioenschap dressuur voor paarden.

Uitsteken
Jacobskuid

REGIO - Bij de Vossenburg in Rhoon is hulp nodig om het Jacobskruiskruid uit te steken op zondag 10 juli aan de Korteweg 4. Er wordt gestart om 10 uur.
Wie mee wil helpen kan een berichtje sturen naar vrijwilligers@carnissegrienden.nl
Het Jacobskruiskruid is giftig voor koeien en paarden. Nu zullen ze er niet snel aan beginnen wanneer hij groeit maar gedroogd herkennen ze hem niet, de bittere smaak verdwijnt, maar is hij nog steeds gevaarlijk.
Het binnenkrijgen van een hoge dosering of regelmatige inname van een lage dosering gedurende een langere periode leidt tot vergiftiging. Vee zal Jacobskruiskruid in het hooi dus gewoon opeten en kunnen dan leverschade ontwikkelen.
Bestrijding van de plant in is erg moeilijk omdat de plant in het najaar veel zaden verspreidt.