Romy Bakker.
Romy Bakker. Foto:

Pretecho’s worden steeds mooier

RIDDERKERK – Voor een mooie foto van een kindje tijdens de zwangerschap laten steeds meer aanstaande ouders een pretecho maken. Dat kan nu ook bij Pretecho Goud in Ridderkerk.

Romy Bakker en haar man Aayk zijn sinds vorig jaar de trotse ouders van zoontje Mason. “Tijdens de zwangerschap hebben we ook pretecho’s gedaan en vonden wij het een ontzettend mooi moment om kennis te maken met onze baby. Doordat wij zelf zo enthousiast zijn geworden, maar ook door de verhalen om ons heen, zien wij een mooie kans om een eigen pretecho op te richten.” Het is bovendien een mooie uitbreiding op Baby spa Goud, die het paar in Barendrecht heeft.

Geslacht

“Tussen de 25e en 28e week van de zwangerschap is er de meeste kans op mooie foto’s”, vertelt Romy. Vanaf de 14e week is het geslacht van het kindje te zien. Desgewenst geeft Romy dat mee in een enveloppe. Het bekendmaken van het geslacht is momenteel een hype. Maar het is ook gewoon handig bij het uitzoeken van spullen voor de babykamer.

“De meeste mensen laten een pretecho maken omdat ze het heel leuk vinden om het gezicht van de kleine te zien”, merkt Romy. Er zijn ook mensen die de echo willen omdat ze onzeker zijn over het verloop van de zwangerschap. “Maar ik ben geen verloskundige. Dat weten de mensen ook.”

Kwaliteit

Pretecho’s bestaan ongeveer tien jaar. “De kwaliteit is sindsdien erg verbeterd”, vertelt Romy. “Wij hebben de nieuwste apparatuur die sinds januari op de markt is. Die geeft een nog mooier resultaat.”

Natuurlijk maken verloskundigen ook echo’s. Maar dan ligt de nadruk op de medische kant. “Ik ga voor de mooiste beelden”, zegt Romy. Afhankelijk van het arrangement wordt er minimaal één foto afgedrukt op professioneel fotopapier. De andere foto’s volgen digitaal per email. Ook korte filmpjes zijn mogelijk. Kijk voor de mogelijkheden op de website.

Romy Bakker werkte oorspronkelijk in de zorg en de kinderopvang. Voordat ze startte met Pretecho Goud heeft ze drie maanden een cursus gevolgd bij een echoscopist. “Want ik wil uitleg kunnen geven bij de beelden. En ik wil honderd procent achter het product staan dat ik lever.”

Informatie

Pretecho Goud is gevestigd aan de Lagendijk 130 in Ridderkerk (06 28 22 29 94, info@pretechogoud.nl.

www.pretechogoud.nl 


Meiden van MC2 sluiten seizoen af

BARENDRECHT - Hockey Club Barendrecht MC2 kijkt terug op een leuk seizoen. Het seizoen werd afgesloten met een heerlijke brunch bij Koen en Florian.
Een mooie gelegenheid voor de meiden om hun sponsor Techon te bedanken en hem te verrassen met een prachtige teamfoto. De meiden wensen iedereen een heerlijke zomervakantie.

De meiden en hun sponsor.