Kapsalon Solo bestaat veertig jaar

BARENDRECHT – Precies veertig jaar geleden begon Johanna de Graaf haar kapsalon Solo. Dat deed ze (inderdaad, in haar eentje) in de verbouwde garage naast haar woonhuis op de 2de Barendrechtseweg. In dit jubileumjaar eindigt ook haar kappersloopbaan.

“Mijn levensdoel was van meet af aan mensen een kapsel te geven dat hun persoonlijkheid uitstraalt. Doordat ik alleen werkte was er altijd direct contact tussen wie in de stoel zat en mijzelf. Dat contact was essentieel – voor de sfeer, maar ook voor het kapsel”, vertelt Johanna.

Johanna de Graaf kom uit een heuse kappersfamilie. Vader Toon was kapper en haar broer was zijn opvolger. Samen met moeder en zus Gonnie knipte Johanna vanaf haar vijftiende mee in dameskapsalon Hannie en Heren Kapsalon de Graaf. Later werd dat Wout de Graaf Haarmode.

“Nadat ik de mannequins voor een modeshow van Marijke Welles in Dordrecht had gekapt wist ik dat ik opnieuw weer iets met m’n vak wilde doen. Ik was één van de eerste zzp-ers en wist dat ik dat ook wilde blijven. De ruimte is niet geschikt om met meer mensen te werken en intimiteit, privacy is gewaarborgd in deze setting”, vervolgt Johanna de Graaf.

“Jarenlang heb ik samen met Marjo Luster en Merel van ’t Wout gewerkt in het adviseren op het gebied van Kleur- en Figuuranalyse en velen gaan daardoor kleurrijk door het leven. Vervolgens heb ik met veel succes mijn bureau ‘Solo Advies voor Kleur, Kleding en Kapsel’ opgericht.”

Johanna de Graaf is trots op de klantenkring die ze opbouwde. “Van heinde en verre heb ik klanten. Zelfs één klant uit Londen. Alleen ik mocht haar kleuren. Daarom dank ik een ieder die mij het vertrouwen heeft geschonken al die jaren.”

Opvolgster
Het kapperswerk van Johanna de Graaf wordt voortgezet door Marjolein Rozendaal. Zij werkt al sinds augustus 2020 op de vrijdagen in SOLO. Haar werkdagen worden nu woensdag, donderdag én vrijdag. Telefoon 06 50977659.

Op de maandag en dinsdag werkt José Berghout in SOLO met haar Voetreflexologie Praktijk de Pamperij. Telefoon 06 49660739.