Chantal Krouwel wordt gefeliciteerd door raadslid Cicilia Rijsdijk (EVB).
Chantal Krouwel wordt gefeliciteerd door raadslid Cicilia Rijsdijk (EVB). Foto:

Griffier Chantal Krouwel beëdigd

BARENDRECHT – De gemeenteraad van Barendrecht heeft een nieuwe griffier. Aan het begin van de raadsvergadering van 5 juli is Chantal Krouwel door burgemeester Govert Veldhuijzen beëdigd.
Krouwel is de opvolgster van Geke Figge, die de functie twinjtig jaar heeft vervuld. Zij ging vorige maand met pensioen.
De griffier is de rechterhand van de burgemeester bij het leiden van de raadsvergadering. Ze is ook het hoofd van de griffie. Die afdeling zorgt dat alle stukken voor de raads- en commissievergadering aanwezig zijn en staat de gemeenteraad bij.


PvdA stelt vragen over arbeidsmarkt

BARENDRECHT – De PvdA heeft een gesprek gehad met kinderarts Rob Pereira. Hij zet zich in voor mensen met ADAH, ADD, dyslexue en dyscalculie. Het is voor een deel van deze mensen lastig om een juiste baan te vinden. PvdA-fractievoorzitter Tina Jakoeb heeft hier een aantal vragen over gesteld aan het college.
Jakoeb wijst op het sociaal akkoord dat door het kabinet en de sociale partners is afgesloten. Hierin is afgesproken om tot 2026 in totaal 125.000 banen te scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking. Jakoeb wil weten hoeveel banen er in het kader van deze afspraak in Barendrecht zijn gerealiseerd. Ze wil verder weten hoe groot de groep is van mensen die er niet in slaagt om zelfstandig aan werk te komen.
Tina Jakoeb stelt voor om een prijs in het leven te roepen voor ‘sociale ondernemingen’ die zich voor deze doelgroepen inzetten.


Uitvoeringen bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Afgelopen week zijn er diverse leerlingenuitvoeringen geweest in De Baerne. Aan het eind van het seizoen kunnen de leerlingen van CultuurLocaal op deze manier aan hun familie en vrienden laten zien en horen wat ze hebben geleerd.
Op woensdag 29 juni stonden de hobo-leerlingen van Diana Abspoel op het grote podium. In verschillende samenstellingen speelden zij samen met Diana de mooiste hobo-stukken. Donderdag waren de leerlingen van zangdocenten Laia Escartin en Marinka Stam te horen. Hier deden veel jonge leerlingen aan mee. Hun optreden werd afgesloten met een gezamenlijk uitgevoerde versie van het liedje Bruno.
Na een pauze trad hier ook het Bohemian Koor op onder leiding van Laia. De vaste dirigente Birgit de Priester was de afgelopen maanden afwezig in verband met zwangerschap. Birgit was wel aanwezig, met man en pasgeboren zoontje om te luisteren naar ‘haar' koor. Nieuwe leden zijn welkom bij dit koor dat bekende en minder bekende popliedjes ten gehore brengt.
De drukke week in De Baerne werd op zaterdag afgesloten met het Gitaar Gala, georganiseerd door gitaardocent Gerhard Koele. In het verleden werd dit gala vaak in Theater Het Kruispunt gehouden, maar ook in De Baerne komt de gitaarmuziek goed tot zijn recht op het met reuzegitaren versierde podium.
www.cultuurlocaal.nl

Diana Abspoel (2e van links) met vijf van haar hobo-leerlingen. (foto: Marianne van Heugten)