Vegen

Als bewoner van het appartementencomplex, gerealiseerd op het terrein aan de Lindehoevelaan waar vroeger de garage van Van der Jagt gevestigd was, vraag ik me af waarom het fietspad aan de voorzijde van ons gebouw nooit wordt geveegd.

Dit in tegenstelling tot het aan de andere kant gesitueerde fietspad bij supermarkt Jumbo. Daar veegt wekelijks iedere maandagmorgen een veegwagen van GKB de straat schoon. Waarom wij daarvan verschoond blijven is me een raadsel. We betalen toch ook gemeentelijke belastingen. 

Henk Stolk 


Parkeren Havenkwartier

Het is fijn wonen in de wijk Havenkwartier in Carnisselande. Echter, er zijn hier enkele straten die niet voorzien zijn van een eigen oprit en/of garage. Deze mensen beschikken wel over openbare parkeerplaatsen voor hun deuren. 

Omdat dit zo’n geliefd gebied is onder o.a. vissers, joggers, winkelend publiek, honden eigenaren en bezoekers aan de restaurants op het Havenhoofd, ervaren de bewoners van deze straten al jarenlang veel overlast van deze parkeerders. 

Bewoners moeten vaak hun auto parkeren elders in de wijk en dat zorgt daar dan weer voor overlast.  Bijna iedereen in onze straat vraagt aan deze parkeerders om hun auto’s elders neer te zetten. Voor je eigen veiligheid echter, kun je dat beter niet doen. 

Alleen de lokale partij EVB springt serieus om met deze klachten. De fractievoorzitter van deze partij Lennart van der Linden moet hier alles van af weten omdat hij hier zelf gewoond heeft. De laatste reactie van de gemeente is dat er een peperduur onderzoek moet plaatsvinden. En dat zal nog wel even op zich laten wachten, dit heeft duidelijk geen prioriteit. Dit terwijl het woongenot aanzienlijk minder is door dit probleem. 

Saillant voorbeeld is een groep vissers dit weekend. Die komen hier met 3 auto’s en willen zo dicht mogelijk bij hun hengels geparkeerd staan. Voor onze deuren dus. Ook is het blijkbaar in de APV toegestaan dat als je een vergunning hebt, je ook mag kamperen in een woonwijk. Zij hebben hier het hele weekend gestaan. 

Er zijn legio oplossingen denkbaar om dit op te lossen. Bel ons maar gemeente Barendrecht 

Ron Blokland


IBC Barendrecht

Bowlsvereniging IBC Barendrecht houdt op 9-10-16-17 augustus open dagen. van 10 tot 12 uur. Deze dagen zijn bedoeld om mensen vertrouwd te maken met de bowlssport. Wij zijn op zoek naar ouderen die willen bewegen en daarbij ook sociale contacten kunnen onderhouden. Hoewel het enige vaardigheid vereist is het geen moeilijke sport die snel aan te leren is. We spelen in competitieverband maar plezier staat voorop. Mocht u in de gelegenheid zijn om een kijkje te nemen bent u van harte welkom, de koffie wordt vers gezet.

Speellocatie: Sporthal Riederpoort, Riederhagen 2, 2993 XE Barendrecht.

Wij hopen u te mogen begroeten.

Bestuur IBC Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.