Kofferbakverkoop

BARENDRECHT – Na twee jaar afwezigheid houdt De Kleine Duiker op 20 augustus weer een kofferbakverkoop van 10 tot 15.30 uur. Ruim 200 particulieren kunnen vanuit de kofferbak tweedehands spullen verkopen. Deelnemen kost 16 euro per auto. Toegang gratis. Aanmelden via kofferbakverkoop-kleineduiker.nl

Onderzoek naar parkeeroverlast Havenkwartier

BARENDRECHT - Er komt een onderzoek naar de parkeeroverlast in het Havenkwartier. Dat blijkt uit de beantwoording van het college van B&W op schriftelijke vragen van gemeenteraadslid
Roeland Bol (EVB).

In het Havenkwartier ervaren vooral bewoners in de Vederhaven en de Van Ommerenhaven een gebrek aan parkeerruimte. In de Vederhaven parkeren veel bezoekers aan de Gaatkensplas en het Havenhoofd. En in de Van Ommerenhaven gaat het veelal om auto's van winkelend publiek. Het college van B&W gaat nu een onderzoek doen naar de effecten en voor- en nadelen van parkeerregulerende maatregelen in deze straten.

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen gaat de gemeente ook de mogelijkheid van parkeren in de parkeergarage aan de Reuchlinhaven beter bekend maken. Deze parkeergarage sluit om 21 uur, maar het is nog niet breed bekend dat er na die tijd nog wel gewoon kan worden uitgereden. 

Vierdaagse

BARENDRECHT - Maandag vertrekt een groep van de wandelsportvereniging C.W.S.V. MARIJKE met een groep van 27 wandelaars en 8 verzorgers naar Nijmegen om deel te nemen aan de 104e Vierdaagse van Nijmegen. Lees meer op pagina 11.