Badminton

BARENDRECHT - Badmintonclub BC Portland gaat na een fusie verder als BC Barendrecht. Deze zomer is er elke zondag van 11 tot 13 uur een zomerinstuif in sporthal Riederpoort. Deelnemers betalen 5 euro. Aanmelden via de app van de vereniging en betalen via Tikkie.
Er is ook een instuif op de woensdagen 20 en 27 juli van 19.30 tot 22 uur in sporthal Riederpoort. Deelnemers betalen 5 euro.
Gedurende de maanden juli en augustus kan er gespeeld worden bij BC Portland in sporthal Riederpoort op zondag van 11 tot 13 uur. Kosten 5 euro per keer.


Landelijke G-Honkbaldag

REGIO - Eén keer per jaar organiseert de landelijke honk- en softbalbond (KNBSB) een nationaal toernooi voor G-sporters, de landelijke G-Honkbaldag. Honkbalvereniging Portland Poema’s is een van de 8 verenigingen in Nederland die een enthousiast G-honkbalteam heeft. 

De KNBSB heeft de Portland Poema’s gevraagd om dit haar de landelijke G-Honkbaldag te organiseren. “Dat gaan we zeker doen!”, laat de vereniging weten. 

“Voorheen kon onze vereniging nooit een team bij ons in Rotterdam uitnodigen, omdat onze accommodatie niet geschikt was voor een grote groep G-sporters. Laat staan voor een dergelijk groot toernooi. Sinds kort hebben wij een nieuwe sportaccommodatie ‘Honkbal op Zuid’ aan de Oldegaarde in Rotterdam, waar we net als de rest van de vereniging wedstrijden spelen.”

Op zondag 18 september houdt honkbalvereniging Portland Poema’s de landelijke G-Honkbaldag. Bij zo’n toernooi is het gebruikelijk dat het organiserend team de (gezonde) lunches verzorgt voor alle deelnemende sporters en hun begeleiding. De dag wordt afgesloten met een barbecue. De KNBSB zorgt voor de wisselbeker en de vereniging voor een medaille voor elke sporter.


Zwemmen voor Sophia

HEERJANDSDAM - De Heerjansdam Challenge vindt plaats op 6 en 7 Augustus, bij de ijsbaan op de Molenwei. De wedstrijd bestaat uit een Open Water Wedstrijd en Challenge op zaterdag en een Triathlon op zondag. De opbrengst is voor het Sophia Kinderziekenhuis. Inschrijven en meer informatie via www.
heerjansdamchallenge.nl.