De meiden van Dance Barendrecht werden bondskampioen.
De meiden van Dance Barendrecht werden bondskampioen. Foto:

Dance Barendrecht bondskampioen

BARENDRECHT - Op zaterdag 25 juni mocht het C team tot en met 13 jaar van Dance Barendrecht meedoen aan het Nederlands kampioenschap jazzdans in Ahoy Rotterdam. Hier werden zij door 4 juryleden beoordeeld op zowel choreografie als uitvoering. 

Met een 8.35 voor choreografie en 8.75 voor uitvoering behaalden zij een puntentotaal van 17.05 (uit maximaal 20 punten). Hiermee scoorden zij de hoogste punten in hun categorie en mogen zij zichzelf bondskampioen noemen. Om dit te vieren kwam het bestuur hen afgelopen zaterdag verrassen met een heerlijke taart. 


Hans Kaho wint brons op het NK 

BARENDRECHT - In navolging van zijn dochter Emily, die een week eerder tweede werd op het NJK, heeft schermer Hans Kaho op zondag 19 juni de derde plaats behaald op de Nederlandse Veteranen kampioenschappen te Amsterdam.
Hans Kaho is sinds zijn 40ste weer actief gaan schermen als veteraan (40+) met als resultaat nu voor de eerste keer een NK medaille te hebben gewonnen.
In oktober zijn de wereld Veteranen Kampioenschappen 2022 in Kroatiƫ, Zadar. Helaas heeft Hans op dit moment niet de middelen om deel te nemen en zoekt nog sponsoren die een bijdrage kunnen leveren aan de kosten.