College reageert op noodkreet Praktijkcentrum Carnisse

BARENDRECHT – Het college heeft gereageerd op het verhaal over Praktijkcentrum Carnisse (PCC), in De Schakel van 7 juli.
Marc Aarts, hoofdhuurder van de ruimte, vreest dat de gemeente een commerciële huurprijs gaat rekenen, die de behandelaars in het centrum niet kunnen betalen. De gemeente heeft de huurovereenkomst met PCC opgezegd.

“Al langer is het beleid van gemeentelijk vastgoed dat er naar maximale bezetting van vierkante meter en eigen regie wordt gestreefd, dit is aanleiding om de huurovereenkomst op te zeggen met PCC. Bij het sluiten van nieuwe huurovereenkomsten moet er sprake zijn van kostprijs dekkende tarieven als gevolg van de Wet Markt en Overheid.”

“Dit leidt kennelijk tot een verhoging van de huur voor de heer Aarts als hij de nieuwe overeenkomst rechtstreeks aangaat, zonder tussenkomst van PCC. PCC heeft nog meerdere onderhuurders waarvan wij niet weten wat zij nu betalen. Met hen komen wij ook nog graag in contact.”

Het college geeft ook een verklaring voor de prijsstijging. “De prijs die PCC betaalde was ontzettend laag, daardoor lijkt er nu een onredelijke hoge stijging. De heer Aarts is een particuliere ondernemer. Het staat hem vrij om zich elders te vestigen als hij dat tegen betere condities kan doen.”

Volgens het college wordt er geen commercieel tarief in rekening gebracht. Er is geen apart lager tarief voor de praktijkhouders mogelijk. 


Dienst Kijfhoekkerk

HEERJANSDAM - In het kleine historische polderkerkje van Kijfhoek wordt maandelijks, op de eerste en derde zondagmiddag een traditionele kerkdienst gehouden. De Stichting Behoud Kijfhoekkerk stelt hiertoe het bijna zevenhonderdjarige kerkje ter beschikking. De volgende dienst is op zondag 17 juli, aanvang 15 uur. Voorganger is ds. Sjaak Teuwissen.
www.kijfhoekkerk.nl