Gemeenteraadslid Tina Jakoeb (PvdA) en Abigaël de Moor.
Gemeenteraadslid Tina Jakoeb (PvdA) en Abigaël de Moor. Foto:

PvdA in gesprek met Jongerenraad

BARENDRECHT – De fractie van de PvdA heeft een gesprek gehad met Abigaël de Moor, één van de initiatiefnemers voor het oprichten van een Jongerenraad in Barendrecht. 

Momenteel zijn de initiatiefnemers Floortje Verhoek en Abigaël de Moor bezig om de jongerenraad officieel op te richten in de vorm van een stichting. Na de oprichting willen zij zich in het najaar gaan focussen op naamsbekendheid zodat jongeren weten waar de jongerenraad voor staat en hoe de jongerenraad te bereiken is. 

“Wij zijn op zoek naar jongeren uit diverse groepen. Denk hierbij aan jongeren tussen 16 en 27 jaar die net van de middelbare school af zijn en op zoek zijn naar een vaste baan en jongeren die op de MBO, HBO en Universitair opleiding zitten. Ook is het streven om de diversiteit in de jongerenraad te vergroten en om dat te bewerkstelligen gaan wij actief op zoek naar diverse doelgroepen in plaats van wachten totdat de jongeren ons hebben gevonden”, aldus Abigaël. 

De fractie van de PvdA is bereid om mee te denken met de Jongerenraad en wenst de initiatiefnemers heel veel succes toe met het inrichten van een representatieve Jongerenraad.