Vakantielezen

BARENDRECHT - Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar andere landen. En de bibliotheken in Barendrecht doen hieraan mee met bijzondere activiteiten: teken en knutsel je ideale boomhut, maak je eigen sprookje of ga op griezeltour met zelfgemaakt slijm.

Met Vakantielezen wil de Bibliotheek AanZet het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. Zowel met de neus in de boeken als met de handen uit de mouwen tijdens leuke activiteiten. Meer informatie over Vakantielezen en de activiteiten in de bibliotheken via www.debibliotheekaanzet.nl/vakantielezen

Vakantiepaspoort
In de Bibliotheek Barendrecht Carnisselande en de Bibliotheek Barendrecht Het Kruispunt kunnen kinderen hun eigen vakantiepaspoort ophalen. Daarin kunnen ze noteren wat ze lezen, zien en doen én wat ze er leuk aan vinden. Een mooie herinnering aan een bijzondere reis met de bibliotheek.

Tijdens Vakantielezen reizen kinderen en gezinnen langs zes landen: van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen ze spellen en proberen ze een schat te vinden. Gratis aanmelden op www.vakantie-lezen.nl

De schrijvers Paul van Loon, Manon Sikkel, Harmen van Straaten, Milouska Meulens, Annemarie Bon en Tosca Menten schreven speciaal voor Vakantielezen een verhaal.

Gezinnen kunnen tot en met 4 september thuis aan de slag met Vakantielezen.


Kliederen
met verf

BARENDRECHT- Op donderdag 21 juli houdt KijkopWelzijn van 14 tot 16 uur is er een workshop Acrylgieten. Deze workshop wordt gegeven door Living Expression in Barendrecht aan de Boerhaavelaan 11. De deelnemers maken een taartplateau, waarbij lekker wordt gekliederd met verf.

Meedoen is gratis. Aanmelden via balie@kijk
opwelzijn.nl of 0180-691800.