Het schildpadje moet nog even bijkomen van de schrik.
Het schildpadje moet nog even bijkomen van de schrik. Foto:

Schildpadje Maria-Lou terecht

BARENDRECHT - Een schildpadje was vanuit Buurttuin Kempenaar op pad gegaan en niet meer teruggekomen. Bezorgde buurtbewoners plaatsten een opsporingsbericht, waarna bekend werd dat het schildpadje was overreden.
Het gewonde diertje van nog geen tien centimeter werd door een lieve buurvrouw op de plek van het ongeluk opgevangen in haar achtertuin. Een zoektocht van drie dagen in de grote, begroeide tuin leverde vervolgens eerst niets op. Een zoon hoorde afgelopen vrijdagavond iets ritselen en trof het diertje alsnog aan tussen de planten en blaadjes.
Met spoed en blijdschap werden de vrijwilligers van de buurttuin gehaald. Zij constateerden dat het eigenlijk best goed ging met Maria, alleen zaten haar wonden vol maden. Die hebben zij vervolgens op advies van de dierenarts verwijderd. Ook moet waarschijnlijk nog een stuk van het schildje hersteld worden.
De buurvrouw wist de naam van het gevonden schildpadje niet en noemde haar daarom Lou. Uit dankbaarheid voor haar goede zorgen heet het schildpadje daarom vanaf nu Maria-Lou.
Maria-Lou zit voorlopig nog in quarantaine. Wanneer zij weer met haar pleegzusje Skillita in de buurttuin rondloopt, hangt van haar herstel en het weer af.