Verkeersveiligheid

BARENDRECHT - EVB heeft verschillende verkeersvragen aan het college gesteld. Zo vroegen ze naar de onveiligheid van de S-bocht in de wijk Buitenoord waar onlangs een schildpad en een kat werden aangereden.
Ook wordt er te hard gereden in De Schouw. Op dit woonerf en alle andere woonerven in Buitenoord, mag maximaal 15 kilometer per uur worden gereden. Maar De Schouw is niet meer ingericht als woonerf met als gevolg dat het verkeer hier te hard rijdt. ,,In de beantwoording van onze schriftelijke vragen van 19 april 2021 geeft het toenmalige college van B&W aan dat de wijk Buitenoord geschouwd zou worden o.a. op onveilige situaties. Kunt u aangeven of deze wijkschouw inmiddels geweest is? En zo ja, kunt u aangeven welke zaken hierbij zijn gesignaleerd en (mogelijk) zijn opgelost?” is een van de vragen die EVB aan het college stelt.
Tot slot vragen zij of er voor de Punter nog steeds een inrijdverbod voor vrachtwagens geldt en zo nee, waarom dit verbod is opgeheven. Bewoners in de Punter geven aan dat er vaak vrachtwagens over de smalle 30-kilometer straat rijden wat verzakking veroorzaakt en scheuren aan woningen.