Wijkagent vaak niet bekend

BARENDRECHT - Veel Barendrechters weten niet wie hun wijkagent is. Dit heeft onder andere te maken met het beperkte aantal wijkagenten dat Barendrecht op dit moment heeft. Volgens de politiewet zouden dit er tien moeten zijn, maar er zijn er maar zes. Echt voor Barendrecht (EVB) wil dat hier verandering in komt en wil van het college van B&W weten wat zij de komende tijd concreet gaat doen om meer wijkagenten voor Barendrecht te krijgen. 

Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman (EVB): “Elke wijk in Barendrecht zou een zichtbare wijkagent moeten hebben. Die zichtbaarheid in de wijk is er nu niet. Veel inwoners kunnen nu niet laagdrempelig met de politie in contact komen. Terwijl dit voor de vroegtijdige signalering van allerlei zaken natuurlijk wel belangrijk is.” 

Barendrecht is voor de toekenning van het aantal wijkagenten afhankelijk van afspraken in de regio, maar recent heeft de Tweede Kamer geld vrijgemaakt voor meer wijkagenten. Hierdoor komen er mogelijk op termijn ook meer wijkagenten in Barendrecht. 

Door middel van schriftelijke vragen heeft Vrijman samen met collega-raadslid Hans Heiden het college van B&W gevraagd of en op welke termijn deze extra wijkagenten komen. Ook wil EVB de bekendheid van de reeds aanwezige wijkagenten vergroten en een beter contact tussen de politie en de buurtpreventie.


GEVONDEN

BARENDRECHT - Gevonden langs voetpad parkje Veldhoen-akker en vlakbij het bruggetje naar de Mahoniehout, een tricolor gouden ringetje met de tekst: 19-10-'90 8-9-‘93 Naam (???)
Stuur een berichtje naar 06-28661019 alleen als je de naam weet. Niet bellen s.v.p.!