Vragen over inburgeringscursussen

BARENDRECHT - PvdA heeft vragen gesteld over de wet inburgering aan de wethouder. In januari dit jaar is deze wet veranderd. Alle nieuwkomers zijn verplicht deel te nemen aan het inburgeringstraject. Waar voorheen de overheid een leidende rol had en verantwoordelijk was voor het inburgeren van nieuwkomers in Nederland, was de verantwoordelijkheid te voldoen aan de inburgeringsplicht verschoven naar de nieuwkomers zelf.

Met de nieuwe Wet Inburgering is de gemeente nu verantwoordelijk voor de begeleiding en ondersteuning van inburgeringsplichtigen gedurende hun inburgering. Dit betekent dat inburgeringsplichtigen niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor het kiezen van een taalschool.

De PvdA heeft directe signalen gekregen vanuit het opleidingsveld dat cursussen stopgezet worden omdat het geld op is, de kwaliteit van de gegeven inburgeringscursussen niet altijd goed is met als gevolg dat er geen adequate begeleiding geboden wordt aan een deel van de nieuwkomers. Hierdoor zijn de nieuwkomers genoodzaakt extra hulp in te schakelen door vrijwilligers, willen zij slagen voor hun inburgering. Er is onvoldoende materiaal beschikbaar voor die vrijwilligers om fysiek te oefenen.
De PvdA heeft hier diverse vragen over gesteld aan de wethouder.


Samen aan Tafel

BARENDRECHT - Elke eerste vrijdag van de maand is er Samen aan Tafel in de Immanuelkerk aan de Klarinetweg. De warme maaltijden zijn bedoeld voor iedereen die het gezellig vindt om samen te eten. De achterliggende maanden hadden ze lasagne, soep en salade of stamppot op het menu gehad. Na het hoofdgerecht is er een lekker toetje en een kopje koffie of thee. Inloop vanaf 12 uur. Aanvang 12.15 uur. Eind 13.30 uur.  Aanmelden is tot uiterlijk de dinsdag voorafgaand aan de maaltijd. Vrijwillige bijdragen van 1 tot 5 euro. Vervoer naar de kerk is beperkt mogelijk. Komende data zijn: 5 augustus, 2 september, 7 oktober. Aanmelden via samen
aantafel@immanuelkerk-ba
rendrecht.nl of 06-16847334.