INGEZONDEN

Het Eneco-geld
is van ons

Tijdens de vorige raadsperiode is een deel van het bedrijf Eneco verkocht en is de opbrengst daarvan verdeeld over die Gemeenten die eigenaar van Eneco waren.

Eneco is lang geleden opgericht als Gemeentelijk Elektriciteits Bedrijf, toen voor de distributie van elektriciteit een netwerk werd aangelegd met geld dat door de burgers moest worden opgebracht. Nu komt daar een deel van terug en nu gaat de nieuwe Gemeenteraad er mee aan de haal.

De oude coalitie liet al blijken ons dat geld niet te gunnen maar de nieuw gekozen club lijkt geen haar beter.

Dit is "institutionele diefstal"; dat geld is van de burgers en moet teruggestort naar de belastingbetaler. Het gaat om een serieus bedrag van ruim duizend euro dat we ons niet laten afpakken ook niet voor de ‘prachtige ideeën’ van de EVB of GroenLinks. Ideeën hebben wij óók genoeg, zelfs veel betere.

Voor alle nieuwe raadsleden is het ook gemakkelijker, u hoeft niet na te denken over een standpunt of een bestemming. Overmaken dat geld en verder met de gemeenteraad.

Namens: Hart v Barendrecht HvB, Dr v Nielen


Knutselen met karton

BARENDRECHT - Altijd al in een ruimteschip willen stappen, of willen weten hoe het is om als giraffe door het leven te gaan? Breng jouw gekste, tofste, origineelste idee tot leven met karton. Wat je allemaal kunt maken? Denk aan een eenhoorn met glitters, een auto met vleugels, een huis in de wolken of gewoon een eigenaardig beest. Kom het maken bij Verse Grond.
Leeftijd: 5+ tot 100+

20 juli – Knutselen met karton
3 aug – Knutselen met Karton
10 aug – Knutselen met karton

Tijd: 13:00-16:00
Locatie: spoorlaan 7, Café Clementine
Aanmelden: info@versegrond.nl

Kosten: 3 euro