Afbeelding
Foto:

Wandelroute-netwerk zoekt vrijwilliger

BARENDRECHT - Het Wandelroutenetwerk IJsselmonde zoekt een vrijwilliger om in de regio Barendrecht de goede bewegwijzering van het netwerk in de gaten te houden.

In 2014 is het Wandelroutenetwerk IJsselmonde gestart. Het is een knooppuntensysteem, net als de bekende fietsknooppunten. Het heeft vorm gekregen in de gratis verkrijgbare kaart in miniformaat, en is ook te vinden op www.wandelen123.nl/routeplanner. Het hele netwerk wordt gemarkeerd door knooppuntpalen en de stickers met gele ondergrond met rode pijl.

Een groep van zeven vrijwilligers bewaakt in het veld of de palen er nog zijn en of de stickers er nog op zitten, of er geen vandalen aan het werk zijn geweest, of ze nog goed zichtbaar zijn ondanks opschietende begroeiing. De organisatie werkt samen met Staatsbosbeheer die het beheer voert over het netwerk en met de firma Folkertsma die de knooppuntpalen en de stickers heeft geplaatst. De vrijwilligers lopen de stickers eens per jaar na en de rest van het jaar geven zij de ogen goed de kost. Ze kunnen ook suggesties inbrengen voor het verbeteren van het netwerk. Zij zoeken versterking voor het gebied Barendrecht en de oevers van de Oude Maas.

Neem contact op met Michiel Broekman via michielbroek
man@hotmail.com of 078-6143948.