De locoburgemeester en het echtpaar Binnendijk.
De locoburgemeester en het echtpaar Binnendijk. Foto:

Felicitaties voor echtpaar Binnendijk-Spoelstra

BARENDRECHT- Locoburgemeester Lennart van der Linden bezocht maandagmiddag het echtpaar Binnendijk-Spoelstra om ze te feliciteren met hun 70-jarig huwelijk. Het echtpaar trouwde op 31 juli 1952 en vieren dit jaar hun zeventigste huwelijksdag. Locoburgemeester Van der Linden feliciteerde hen namens het gemeentebestuur.
De heer Binnendijk (96) en mevrouw Binnendijk - Spoelstra (95) leerden elkaar in 1943 kennen in het Tuindorp Vreewijk. Ze hebben veel herinneringen aan de oorlog. "Ik zag in mei 1940 de Duitse soldaten langs de tuinen sluipen. Ze waren op weg naar de Maasbruggen”, vertelt de heer Binnendijk. In 1944 wist hij zich samen met zijn vader te verbergen tijdens de Razzia van Rotterdam. Mevrouw Binnendijk - Spoelstra liep tijdens de Hongerwinter van Rotterdam naar Gelderland. In Epe vonden ze elkaar terug. Daar maakten ze ook de Bevrijding mee door de Canadezen. "Die jaren vergeten we nooit”, zeggen ze.
Op 31 juli 1952 trouwden ze in het stadhuis van Rotterdam. De heer Binnendijk is werktuigbouwkundige. Via Defensie kwam hij in contact met DAF, waar vrachtwagens werden ontwikkeld. Hij heeft daar jaren gewerkt.
Het echtpaar woonde 25 jaar lang in Mijnsheerenland. Van daaruit verhuisden ze naar Carnisselande. Ze kregen twee kinderen, zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.