Pontje is zaak van waterschap en Ridderkerk

BARENDRECHT – Het college is positief over het idee om een pontje te laten varen over de Waal bij de Wevershoeve. Maar er is eerst nader onderzoek nodig over de locatie en de veiligheid. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van Echt voor Barendrecht (EVB).
Volgens het college spelen vooral het waterschap en de gemeente Ridderkerk een rol bij dit project. “De gemeente Ridderkerk is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit deelproject van de Waalvisie op haar grondgebied. Als er een vergunning moet worden verleend is dat aan het waterschap Hollandse Delta. Zij zijn de vaarwegbeheerder en toetsen het initiatief aan de Europese Kaderrichtlijn Water.”
Roeivereniging Barendrecht maakt bezwaar tegen het pontje in verband met de veiligheid. Volgens het college zal daarover een afweging gemaakt moeten worden door Ridderkerk. “En wethouder Van der Linden heeft recent contact gehad met zijn collega daar, die aangaf niet bepaald gelukkig te zijn met de gang van zaken rondom de realisatie van dit pontje.”
Over het laat informeren van betrokkenen, doet het college geen uitspraak. Ook dat is een zaak van het waterschap en  Ridderkerk. “Wel constateren wij dat de hele gang van zaken geen positieve bijdrage levert aan het draagvlak voor dit initiatief.”


Geen traplift naar Middenbaan

BARENDRECHT - Er komt geen traplift aan het Achterom. De gemeente had 100.000 euro gereserveerd voor een traplift. Hiermee zou de Middenbaan goed toegankelijk worden vanuit de wijk de Driehoek.
De traplift zou 24 uur per dag beschikbaar zijn. Het projectteam Centrumaanpak vreest echter voor de veiligheid door onjuist bedienen of oneigenlijk gebruik. Daardoor zouden mensen kunnen vallen of bekneld kunnen raken. "Het aanbrengen van een traplift is dus complex en risicovol”, constateert wethouder Vermaat. Op advies van het projectteam heeft hij besloten dat er geen traplift wordt geplaatst.
De Middenbaan is vanuit de Driehoek tijdens winkeltijden bereikbaar via de lift bij Albert Heijn en via de Lindenhoevelaan.