Hartelijk dank

"Langs deze weg willen wij graag iedereen hartelijk bedanken die ons feliciteerde met ons 60-jarig huwelijksjubileum. Verrast waren wij door de vele kaarten, telefoontjes en cadeaus.

Wij vinden het bijzonder om te vermelden dat wij op onze trouwdag in 1962 een gatenplant kregen van mijn werkgever, Bouwkundig Adviesbureau van den Berg in Rotterdam. Deze plant is inmiddels ook 60 jaar! 

Vanwege de grote afstand van Rotterdam tot ons geboortedorp Spijk in de provincie Groningen was het ondoenlijk voor mijn collega’s om bij ons huwelijk aanwezig te zijn (los gezien van het dialect, dat wij spraken). 

We wonen inmiddels ook 60 jaar in Barendrecht. Toen ik op kantoor, waar ik in 1960 was begonnen als betonconstructeur, te kennen gaf dat wij trouwplannen hadden, was de vraag hoe kom je aan een woning?

Bijzonder was dat we op dezelfde dag een inwoning kregen aangeboden in Rotterdam en via mijn werkgever te horen kreeg dat we een woning in Barendrecht zouden kunnen krijgen. De keus was niet moeilijk, hoewel we niet wisten waar Barendrecht lag. Op een zondag trok ik met een broer op onderzoek uit. Met de trein kwamen we aan op het kleine stationnetje in de Stationswijk. En maar zoeken waar staat nu die heistelling. Al zoekend kwamen wij op de kruising Ziedewijdsedijk en de Dorpsstraat. Daar stond een ANWB-bord met de vermelding: Barendrecht 2 km.! Zo vonden wij via de oude Dorpsstraat ook de heistelling op het bouwterrein van de toekomstige Fruitbuurt. Aan het Druivenpad zijn onze 3 dochters geboren. Inmiddels hebben wij 7 kleinkinderen. We zijn enkele keren verhuisd in Barendrecht. We missen nu wel het landelijk karakter zoals wij Barendrecht hebben leren kennen."

Jannie en Melle Smit,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Films Buitenbios Café Clementine

BARENDRECHT - Café Clementine aan de Spoorlaan 7 viert de zomer met de eerste editie van Clementine’s Buitenbioscoop van 17 tot en met 20 augustus. Elke avond is er een filmavond op het veld naast het terras van de kas.

De films starten als de zon onder is om 21.30 uur. De kaarten voor de films kosten 10,50 euro per stuk en kunnen worden gereserveerd op de site www.versegrond.nl. Zonder reservering is er geen toegang.

Woensdag 17 augustus: The Biggest little Farm
Een film over twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. (duurt 91 min.)
Donderdag 18 augustus: Ma Vida
Kapster Lou heeft haar leven lang voor anderen gezorgd. Op een taalcursus in Andalusië wordt ze geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. (88 min.)
Vrijdag 19 augustus: Rocket Man
Elton John besluit naar het conservatorium te gaan waarna hij zal hij uitgroeien tot een superster. (121 min.)
Zaterdag 20 augustus: Chef
Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten en krijgt een conflict met de eigenaar (Dustin Hofman). (114 min.)