Smitshoek wordt gezien als de morele winnaar van de Barendrechtse derby.
Smitshoek wordt gezien als de morele winnaar van de Barendrechtse derby. Foto:

Smitshoek en Barendrecht in evenwicht

BARENDRECHT - In de jaarlijkse dorpsderby was Barendrecht de eerste ploeg die op het scorebord kwam via Niels Vorthoren.
Smitshoek en Barendrecht beginnen aftastend aan het duel op Sportpark Smitshoek. Het eerste gevaar van de gasten is direct raak. Een geweldig uitgespeelde omschakeling eindigt met een lage voorzet bij de tweede paal die door Niels Vorthoren kan worden ingetikt, 0-1.
Na de rust komt er een feller Smitshoek naar buiten. Een aanval over de rechterflank komt in de zestienmeter tegen de hand van Barendrecht-aanvoerder Max van Dijk en scheidsrechter Verhoeve wijst naar de stip. Hoewel Luigi Bruins zijn inzet eerst gekeerd ziet worden, blijft hij in de rebound ijzig kalm en schiet Smitshoek verdiend langszij, 1-1. Hierna is het Smitshoek wat de klok slaat. Een vlammend schot van Nino Urban kan ternauwernood gestopt worden door Barendrecht-keeper Michael Bekkers. Een paar minuten later is het wel raak. Een nieuwe hoekschop komt op het voorhoofd van Crescendo van Berkel en hij knikt de 2-1 binnen. De wedstrijd lijkt te eindigen in Smitshoeks voordeel, maar een laatste hoekschop eindigt voor de voeten van Robbert Olijfveld en hij kogelt de bal met links in de winkelhaak, 2-2.