De Fruitbar van Café Clementine.
De Fruitbar van Café Clementine. Foto:

Workshop podcast maken bij Exxact

BARENDRECHT - Deze zomer doet lokale omroep Exxact Barendrecht weer mee met het zomervakantie programma van KijkopWelzijn. Net zoals vorig jaar is er een workshop podcast maken.
Aan de hand van een leuk onderwerp neemt een presentator van Exxact de deelnemers mee de wereld van radio en podcast in. Tijdens de workshop zien ze hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Bovendien wordt de podcast die is gemaakt tijdens deze workshop echt geplaatst als Exxact Podcast.
Deze zomer staan er drie workshops podcast maken op de planning voor drie leeftijdsgroepen
Voor kinderen tot en met 12 jaar is er op 18 augustus een workshop. Deze is al vol.
Jongeren van 13 tot en met 20 jaar kunnen op donderdag 25 augustus om 14 uur meedoen aan een workshop. Er zijn nog drie plekken.
Voor volwassenen zijn er nog twee plakken bij de workshop op donderdag 11 augustus om 14 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar redactie@exxact.nl o.v.v Workshop podcast maken. De redactie neemt dan contact op. 


ZomerMuziekWeek bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Volgende week kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar terecht bij CultuurLocaal voor een leuke muziekmiddag. Van maandag 15 tot en met woensdag 17 augustus is het ZomerMuziekWeek.

In één middag maken de kinderen kennis met vier verschillende instrumenten en ze leren een eenvoudig stukje spelen. Aan het eind van de dag spelen alle kinderen samen als een heus orkest.

“We zijn heel blij dat er al veel inschrijvingen zijn, het gaat in elk geval op alle drie de dagen door,” zegt coördinator Hanneke Meijer. Toch wordt de inschrijving niet gesloten. “Als er meer kinderen komen, gaan we gewoon met wat grotere groepjes werken. We willen niemand teleurstellen!”

De ZomerMuziekWeek wordt gehouden in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Aanvang is dagelijks om 13 uur en einde rond 16:30 uur. Vanaf 16 uur zijn ouders en anderen welkom om te komen luisteren. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk en kan via de website
www.cultuurlocaal.nl


Chillen met vrienden en collega’s

BARENDRECHT - De buitenbar naast de kas van Café Clementine wordt een ‘hangout' om de start van het weekend te vieren.
Elke vrijdag kunnen bezoekers bij de Fruitbar onder de stretchtenten chillen met vrienden en collega's. Op de schommels en zitzakken genieten ze van de mooiste zonsondergangen én liveoptredens.
"Voortaan is het elke vrijdag om16 uur Fruity Friday met altijd een DJ, livemuziek of ander entertainment. Je kan er terecht voor een fris biertje, fruitige cocktail en heerlijke bites van de Fruitbar borrelkaart”, legt men bij Café Clementine uit.
De Fruitbar richt zich op bewoners van 25 jaar en ouder. Bedrijven kunnen vrijmibo pakketten afnemen waarmee hun medewerkers lekker kunnen borrelen.
www.versegrond.nl