Jill is een rustig en heel lief meisje dat van knuffelen houdt.
Jill is een rustig en heel lief meisje dat van knuffelen houdt.

Jill is noodgedwongen een binnenkat geworden

Algemeen

REGIO - De drie jaar oude poes Jill was afgelopen april de eerste vondeling die bij binnenkomst in De Dierenstee zwanger bleek te zijn. Ze verhuisde naar een gastgezin en beviel daar al na een paar dagen van vier mooie kleintjes. Jill bleek een geboren moeder te zijn en was ontzettend zorgzaam naar haar kittens toe.
Helaas kreeg Jill gezondheidsklachten en na diverse onderzoeken bleek dat ze een aangeboren hartafwijking heeft. Op dit moment gaat het goed met Jill, maar haar levensverwachting is onzeker. Ze kan binnen korte tijd overlijden of nog jaren in redelijk goede gezondheid doorbrengen. Jill krijgt nu drie keer per dag een tabletje, verstopt in iets lekkers eet ze dat zonder problemen op.
Haar hartafwijking heeft nog meer consequenties, want Jill kan slecht tegen een narcose en daarom is ze niet gesteriliseerd. Het is ook de reden dat Jill als ‘binnenkat’ wordt geplaatst. Als er buiten iets met haar gebeurt, is dat voor Jill een groter risico dan voor gezonde katten. Jill is ook geen hele ondernemende dame, dus ze zal het leven binnenshuis prima vinden. Jill is een rustig en heel lief meisje dat van knuffelen houdt, maar daar niet altijd uit zichzelf om vraagt. Ze is wel graag bij je in de buurt en op haar manier een fijne en gezellige huisgenoot!
Veel drukte is aan Jill niet besteed, dus er wordt een rustig thuis voor haar gezocht. Soortgenoten hoeven geen probleem te zijn, als ze maar enigszins hetzelfde karakter als Jill hebben. Het belangrijkste is echter dat Jill een lieve baas vindt, die de extra medische zorg met alle liefde op zich neemt en Jill volop aandacht kan geven in de tijd die haar nog gegeven is.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl