Afbeelding
Foto:

Soulmate

Wat is een soulmate?
Overal zie ik die vraag voorbij komen. Maar ik krijg nooit echt een antwoord…

Een zielsverwant kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor de een zijn zielsverwanten mensen die voor altijd bij elkaar blijven. 'Tot de dood hen scheidt.' Voor anderen is dat juist iemand waar ze altijd bij terecht kunnen, bijvoorbeeld een beste vriend, vriendin of hun partner. Anderen geloven niet in zielsverwanten. Zij vinden het maar een sprookjesverhaal.

Maar zielsverwanten hoeven niet per se één persoon te zijn. Soms heb je er twee of misschien wel drie.

Voor mij is een zielsverwant iemand die mij gelukkig kan maken. Gewoon met diens aanwezigheid. Een persoon waarbij als we afspreken we niets hoeven te zeggen. Een stilte zonder stilte noem ik dat. Een persoon waar je soms ruzie mee maakt, maar het altijd weer mee bij legt. Een persoon waarmee je in de regen kunt dansen. Of koekjes mee kan bakken. Een persoon die je het gevoel geeft dat jij er toe doet. Iemand waar je altijd bij terecht kunt komen.

Gelukkig is het niet een levensbehoefte, zo`n ‘soulmate’. Want je moet er niet op zoek naar gaan. Wanneer het jouw tijd is, komt de jouwe wel op jouw levenspad. Net als echte liefde. 

Mijn moeder zegt altijd dat als je er niet naar op zoek bent, het vanzelf naar je toe komt als je het niet verwacht. Zo denk ik er nu ook over. En weet je, dat heeft mij zo veel meer rust gegeven. En soms zal je de jouwe nooit vinden. Maar dat is ook oke, want zoals ik al zei; het is geen levensbehoefte.


Scooters zorgen voor overlast op Havenhoofd

BARENDRECHT - Bewoners van het Havenhoofd hebben de fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) benaderd.
"Hoewel de overlast van hangjongeren momenteel verminderd is, ervaren de bewoners nog wel overlast van veel scooterverkeer. Deze overlast heeft een relatie met de vele afhaal- en bezorgrestaurants op en rondom het plein van het Havenhoofd en omvat de snelheid van de (bezorg)scooters en motoren op het plein, trottoir en fietspad, het geluid van deze scooters en motoren en de wijze waarop de maaltijdbezorgers parkeren. De geplande komst van een nieuw filiaal van Domino's pizza's bij het Havenhoofd, zal deze overlast mogelijk nog verergeren”, schrijven de raadsleden Jonathan Vrijman, Cicilia Rijsdijk en Roeland Bol in een brief aan het college. Ze willen weten hoe vaak de gemeente met ondernemers heeft gesproken over het voorkomen van overlast.
De bewoners maken zich ook zorgen over de herinrichting van het Havenhoofd. Hen is door de gemeente gevraagd om een schriftelijke reactie te sturen. Maar ze willen ook met de gemeente aan tafel zitten om hun wensen en bedenkingen duidelijk te maken.
De raadsleden van EVB vragen het college of er gesproken gaat worden met de bewoners. Ook willen ze een overzicht van alle inspraakreacties die zijn binnengekomen over de herinrichting van het plein.
Tenslotte herinneren ze het college eraan dat de verlichting op het Havenhoofd al maandenlang defect is. "Ondanks dat dit probleem al lang bekend is bij de gemeente, is het probleem nog niet opgelost. Kunt u aangeven wanneer de verlichting op het Havenhoofd weer functioneert? En waarom dit zo lang duurt?"